Skip to the main content

Arhiv za 01 mjesec 2015. godine

[] 30. siječnja 2015.

Calm screenshot

Na lako pamtljivoj web adresi calm.com nalazi se web stranica za smirenje koja audiovizualno može utjecati na vaše unutarnje stanje i bolje raspoloženje. Priroda, voda, oblaci, ptičice, kiša i tako dalje.

Postavite brojač na 2, 5, 10, 15 ili 20 minuta, ovisno koliko imate vremena i, po potrebi, odaberite varijantu u kojoj meditirate slijedeći upute ugodnog ženskog glasa (meni na lijevoj strani).

Ako niste zadovoljni slučajnim odabirom teme na raspolaganju je drugi meni, dolje desno, u kojem možete prelaziti na sljedeću temu, birati između animacije, zvuka i kombinacije te postaviti stvar preko cijelog ekrana što preporučam ako se želite zaista opustiti bez da gledate stresne prozore ispod i iznad.

Za opuštanje daleko od računala na raspolaganju su Android te iOS aplikacija.

Nastavak

[] 30. siječnja 2015.

Robotski rover Opportunity na Mars je sletio 25. siječnja 2004. godine. Što je u ovih jedanaest godina na Crvenom planetu postigao, napravio i otkrio pogledajte u kratkom video-prilogu.

Pogledajte i panoramu Marsa koju je nekoć snimio Opportunity ("mogućnost").

Video, 1:37 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 29. siječnja 2015.

BootChess source screenshot

BootChess je program za igranje šaha u 487 bajtova što je novi svjetski rekord, rekord koji je do sad držao "1K ZX Chess" iz 1983. godine. Napisan je, naravno, u strojnom jeziku. Izvorni kod možete prolistati ovdje, a i cijela "pročitaj.me" datoteka je zanimljivo štivo. Program te veličine nije bez mana i ograničenja, ali je funkcionalan i može se protiv njega igrati. Za pokretanje vam treba neki DOS program, a vrte ga Windows, Linux, FreeBSD i OS X.


(via)

Nastavak

[] 29. siječnja 2015.

Aurora Borealis tj. polarna svjetlost, iz orbite, točnije, iz kamere na Međunarodnoj svemirskoj postaji. Prolazak iznad Zemlje, snimljeno u HD varijanti, uz napetu glazbenu podlogu koja stvara pomalo filmsku atmosferu. Ne zaboravite uključiti visoku razlučivost, ako već nije.

Kad budem išao gore i ja ću snimiti jedan takav isječak...

Video, 2:49 (YouTube)

Nastavak

[] 28. siječnja 2015.

Most Minimalistic Flash Game
Ovo je stvarno slika iz igre. Uočite bijelu točku gore lijevo.


Ova vrlo minimalistička Flash igra je jako jednostavna za igranje, ali zato nije lagana što znači da će vam načeti živce ako niste navikli na tu vrstu zanimacije. Cilj je dovesti bijelu točkicu s lijeve na desnu stranu ekrana nekoliko puta i uvijek na drugačiju shemu, koju morate otkriti sami. Pritom koristite samo lijevu tipku miša ili razmaknicu.

Koliko vam klika treba da dođete do kraja igre?

Nastavak

[] 28. siječnja 2015.


Tamo može biti samo jedan!


Kratko putovanje kroz borbe mačevima u filmovima, nanizane scene mačevanja u poznatim i manje poznatim filmovima. Montaža s ukupno šezdeset filmova čiji se spisak nalazi ispod originalnog videa. Glazbena podloga je iz filma Kill Bill.

Video, 3:45 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 27. siječnja 2015.

WebGL 3D Racing Game

Minimalistička vektorska 3D utrka za web preglednik kao zanimacija u pauzi za marendu, tijekom slušanja glazbe do javljanja operatera i slične situacije. Igra koristi WebGL tehnologiju što za znači da trebate neki od novijih web preglednika, a radi i na iPhoneu.

Upute: tipke sa strelicama za kretanje; potrebno je letjeti kroz kontrolne točke - oznake (ovo veliko crveno na slici). Za fullscreen pritisnite tipku F11.


(via)

Nastavak

[] 27. siječnja 2015.

Kratki video Napravljeno u Kopenhagenu prikazuje glavni i najveći grad Danske koristeći timelapse i hyperlapse tehnike. Ime grada dolazi od riječi "trgovačka luka", grad je postao još u 13. stoljeću, a u njemu su, među ostalima, živjeli i radili Hans Christian Andersen, Niels Bohr i Tycho Brahe.


Video, 1:53 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 26. siječnja 2015.

Live Earthquake Mashup

Live Earthquake Mashup je interaktivna karta svijeta koja pokazuje trenutne i one od malo prije zemljotrese u svijetu. Podaci se uzimaju iz 4 različita izvora - u donjem desnom kutu možete promijeniti trenutni.

U trenutku objavljivanja ovog zapisa prošli smo kroz potrese u Francuskoj, Čileu, Turskoj itd. Kliknite na pojedine točke na karti ili vremenskom tijeku iznad nje za detalje o svakom događaju.

Nastavak

[] 26. siječnja 2015.

Kako danas izgleda područje u kojem se desila poznata nuklearna nesreća 1986. godine? Pogledajte trominutni video kojeg je autor nazvao Razglednica iz Pripjata i Černobila. Pripjat je grad u kojem su živjeli zaposleni u nuklearnoj elektrani koja je pak udaljena 15 kilometara od Černobila. Stariji čitatelji prisjetiti će se događaja.

Video, 3:01 (Vimeo)


(via)

Nastavak

1 2 3 4 ››