Skip to the main content

Arhiv za 02 mjesec 2015. godine

[] 27. veljače 2015.

American Sign Language Dictionary

Rječnik Američkog znakovnog jezika (ASL = American Sign Language) sadrži video prikaze pojedinih riječi. ASL se, osim u SAD-u, koristi i u mnogim drugim zemljama. Upišite riječ i kliknite pronađeni video (HTML5, nije Flash).

Ovdje se nalaze popisi od 100, 200 i 300 najčešće korištenih riječi.


(via)

Nastavak

[] 27. veljače 2015.

Je li moguće postojanje druge Zemlje iza Sunca, suprotne nama, tako da je do sada, zbog Sunca, nismo otkrili? Je li "anti-Zemlja" vjerojatno ili je to nešto čemu je mjesto samo u znanstvenofantastičnim djelima? Priloženi video odgovara te argumentira.

Video, 4:55 (YouTube)


(via)

Nastavak

HTML5 Game Engines

Stranica s jednostavnim i preglednim prikazom pogona za HTML5 igre (HTML5 Game Engines) tj. alata za lakši razvoj web igara baziranih na HTML5 i JavaScript tehnologijama. Može se sortirati prema cijeni, popularnosti, rejtingu...

Ako planirate proizvoditi HTML5 igre...


(via)

Nastavak

[] 26. veljače 2015.


Ne za 4K monitor nego je veličina 4 kilobajta!

"Optical Circuit" naziv je odlične animacije koju u stvarnom vremenu vrti kod veličine samo 4 kilobajta (4096 bajta). Uradak je pobjednik nedavnog natjecanja u izradi demoa do 4K. Autor je grupa 0x4015.

Originalni program na sajtu Pouet.net, mjestu na kojem se nalaze mnoga (vele)majstorska programerska i ina djela.

Video, 2:12 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 25. veljače 2015.

Smartphone Comparison Chart

Evo jedne dobre stranice za usporedbu pametnih telefona. Smartphone Comparison Chart je alat za uspoređivanje različitih mobitela na pregledan i moderan način. Uređaji su horizontalno poredani po cijeni, a vertikalno po veličini ekrana. Pomoću alata na lijevoj strani možete filtrirati prema rezoluciji, težini, operacijskom sustavu, proizvođaču itd.


(via)

Nastavak

[] 25. veljače 2015.

Time-lapse video najvećeg i glavnog grada Njemačke. Berlin danas ima nešto ispod 4 milijuna stanovnika, kao neka omanja država. Pogodite na koju mislim. Video prikazuje poznate lokacije u različitim godišnjim dobima i u različitim dobima dana. Pet minuta, čiste slike.

Video, 5:12 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 24. veljače 2015.

URL Animations

Na ovoj adresi nalazi se jedna nova web majstorija: animirana URL adresa (to je ovo gore gdje, na stranici koju trenutno čitate, piše "blogopod.com") tj. URL u kojem se vrte ASCII animacije. Potreban vam je moderan web preglednik, autor preporuča Firefox.

Klik na linkove za odabir animacije, a možete složiti i vlastitu.

Firefox


(via)

Nastavak

[] 24. veljače 2015.

Kratki time-lapse video koji prikazuje usporeni život podvodnog svijeta koralja i morskih zvijezda kao da je napravljen na nekoj drugoj planeti. Lijepe scene, šarene boje, prigodna glazbena podloga. Pet minuta. Tipka "F" za fullscreen.

Video, 5:02 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 23. veljače 2015.

Bro Pages

Kad vam treba pomoć oko nečeg u Unix i Linux komandnoj liniji tipkate "man pojam" gdje je pojam to nešto oko čega vam treba pomoć. No kako su "man stranice" često velike i nepregledne i nema se vremena netko se fino sjetio skratiti stvar na najosnovnije i najpotrebnije informacije te napravio bro stranice. Sintaksa je ista: "bro pojam" i ENTER.

Nastavak

[] 23. veljače 2015.

Animirani film Cloudrise je pomalo ljubavna priča o dvoje ljudi u fantastičnom svijetu letećih brodova i opasnih zračnih gusara. Napravljen u pomalo neobičnom stilu, lijepo animirani, a ima i akcije - osam minuta će vam brzo proći. Ima nešto malo engleskog govora.

Video, 8:38 (Vimeo)


(via)

Nastavak

1 2 3 ››