Skip to the main content

Arhiv za 03 mjesec 2015. godine

[] 31. ožujka 2015.

Ovaj video koji svakako preporučamo pogledati vrti scene iz dalekog grada, Tokija, glavnog i najvećeg grada u Japanu. Nazvan je Uguisu po istoimenoj vrsti ptice "koja se češće čuje nego vidi" vrapčarke koja naseljuje japanske otoke te sjeverne Filipine. Nije time-lapse i slično.

Video, 3:32 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 31. ožujka 2015.

World Backup Day

Ako nemate običaj napraviti sigurnosnu kopiju svojih podataka ili imate li jako rijetko, napravite bar to danas jer danas, 31. ožujka je World Backup Day. Ubacite, dakle, USB memoriju, DVD medij, vanjski disk ili što već i opalite jedno kopiranje podataka koji su vam važni. Može i pohrana u oblak ako ste super napredni i "in".


(via)

Nastavak

[] 31. ožujka 2015.

Pacapong

Pacapong su tri stare poznate videoigre u jednoj: Pong, Pacman i Space Invaders. Kombinacija možda zvuči čudno, ali kad jednom probate... Igra je za dva igrača i može se skinuti u verzijama za Windows, Mac i Linux. Nema instalacije, samo se pokrene. Nije Flash.

Kontrole: tipke WASD za jednog, 4 strelice za drugog igrača. F za uključit/isključit fullscreen, R za restart i M za tišinu. ESC za izlaz.


(via)

Nastavak

[] 31. ožujka 2015.

Eksperimentalni hyper-lapse video koji prikazuje Pariz u tri minute brzo skače po scenama u Gradu svjetlosti. Snimljeno u veljači 2015. godine. Popis lokacija nalazi se ispod originalnog zapisa na Vimeu. Tagovi: #hyperlapse #paris #timelapse #video

Video, 3:25 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 30. ožujka 2015.

Blank page
Nije greška u slici.


Na adresi www.blank.org nalazi se prazna stranica i to bi bilo sve, ali nije. Nije prazna u stilu nema ništa nego je bijela, tekst se još uvijek može označiti, a i negdje u sredini se nalazi točka koju se može kliknuti.


(via)

Nastavak

[] 30. ožujka 2015.

Vrlo kratki, ispod dvije minute, o dvoje fotografa amatera koji se sreću u parku tijekom fotografiranja ptičjeg svijeta. Žele li oni jednog dana postati poznati foto-umjetnici ili slikaju iz osobnog užitka nije jasno. Lijepa, vesela i brza animacija.

Video, 1:53 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 27. ožujka 2015.

What Does My Site Cost

Web alat koji za uneseni URL nađe odgovor na pitanje koliko košta ta stranica, u pojedinim državama, u dolarima, poredano od najskuplje, ako se učita preko mobilnih mreža širom svijeta. U računicu ulaze operateri koji su najrašireniji u državama te relativno najjeftinije tarife. Provjerite, dakle, je li vrijeme da malo optimizirate svoje web stranice.


(via)

Nastavak

[] 27. ožujka 2015.

Dvije+ minute otvaranja cvijeća uz nostalgičnu šansonu za opuštanje dok čekate da se skinu sljedeće zakrpe operacijskog sustava. Napravljeno kroz četiri mjeseca i nešto ispod 10,000 fotografija. Niz od dvadeset+ cvijetova - spisak ispod originalnog videa na Vimeu.

Video, 2:23 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 26. ožujka 2015.

Spot The Differences

Sjećate li se one stare igre (na papiru) u kojoj imate dvije skoro iste slike na kojima morate pronaći razlike, nekoliko detalja u kojima se one razlikuju? Evo je u HTML5 varijanti. Na raspolaganju je niz slika na kojima je cilj pronaći pet razlika. Pripazite na vrijeme koje je ograničeno, a dodatno se smanjuje za svaki pogrešan klik.

Nastavak

[] 26. ožujka 2015.

Airport Codes

Troslovne kratice ili oznake zračnih luka je mala web baza aerodroma i njihovih IATA kodova. U polje za pretraživanje unesite ime grada i dobit ćete njegov aerodrom. Ili više njih. Ili ništa ako nema ili ne postoji grad koji se zove "QWERTY" i slično.


(via)

Nastavak

1 2 3 4 5 ››