Skip to the main content

Arhiv za 04 mjesec 2015. godine

[] 30. travnja 2015.

A Link To The Past Map

Velika HTML5 animirana karta svijeta iz Nintendove videoigre The Legend of Zelda: A Link to the Past prikazuje masivno kraljevstvo po mnogima "najbolje Zelda igre". Zoom, scroll i tako to.

UPDATE: trenutno je gužva pa stranice mogu biti nedostupne ili jako spore. Ostavite otvorenu karticu, pa pričekajte malo i opalite F5 kad ne bude gužve.


(via)

Nastavak

[] 30. travnja 2015.

Time-lapse video kompilacija vremenskih oluja u 2014. godini (i jedne iz 2013. godine) napravljena od materijala koji su snimljeni u lovu na oluje u SAD-u. Priroda može biti vrlo zastrašujuća.

Video, 4:31 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 29. travnja 2015.

Cat Ipsum screenshot

Cat Ipsum je Lorem Ipsum generator, alat za kreiranje teksta za popunjavanje i testiranje dizajna. Mačji Ipsum proizvodi tekst u čijem se sadržaju nalazi mnogo mačaka i s mačkama vezanih pojmova. Budite i vi u trendu.


(via)

Nastavak

[] 29. travnja 2015.

Kako to izgleda kad u oceanu roniš među milijun riba koje bježe od opasnog čovjeka naoružanog GoPro kamerom dočarava ovaj kratki video. Autor i ronilac je William Mitchell, a lokacija Grand Cayman, najveći od Kajmanskih otoka.

Sad znam gdje ću na pecanje ovog ljeta. ;)

Video, 1:52 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 28. travnja 2015.

Most Popular Languages

Infografika o najpopularnijim programskim jezicima (ne nužno jezicima per se) u zadnje tri godine na Githubu, najvećem servisu za javne Git repozitorije. Na prvom mjestu je JavaScript, a slijede Java, Ruby, CSS, Python itd.


(via)

Nastavak

[] 28. travnja 2015.

Lik iz San Francisca, Kalifornija koji vozi bicikl visok 15 stopa (4 i pol metra), na pola je puta prije cilja, vožnje sljedećeg glupo visokog bicikla od 20 stopa (6 metara). Da imate vremena za slobodne aktivnosti bi li ga koristili za ovako "visoki" hobi?

Video, 1:25 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 27. travnja 2015.

Random Startup Generator

Usmjerite web preglednik na ovu adresu i dobit ćete svježe napravljenu modernu stranicu startupa koji proizvodi mobilne aplikacije ili slično. Pa još jednom za slijedeći. I još jednom. Itd. Random Startup Generator je web generator, alat za produciranje sajtova nepostojećih IT kompanija, a može poslužiti i za izradu predloška za vaše nove stranice.


(via)

Nastavak

[] 27. travnja 2015.

Alkemičarevo pismo (The Alchemist's Letter) je lijepo animirana kratka bajka o ocu i sinu, životu, obitelji. Za odrasle. Emocionalno, fantastično, bogato detaljima. Prepoznat ćete glas naratora - to je majstor John Hurt.

Video, 5:18 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 24. travnja 2015.

Volcano webcams

Magazin Wired donosi popis svih web kamera koje "gledaju" vulkane uživo. Neke poveznice ne rade, nešto od toga baš i nisu vulkani per se, ali svakako zanimljivo za poklikati.

Naputak: ovo na slici nije fotografija s jedne od kamera nego autorova ilustracija aktivnog vulkana. Želite li povoljno crtež ovakve kvalitete slobodno se javite gospodinu autoru s detaljima. Svaka peta slika je besplatna. ;)

Nastavak

[] 24. travnja 2015.

Još jedan kratki ilustrirani odgovor na pitanje kako kava utječe na vaš mozak, kako djeluje protivno želji za spavanjem, koje su posljedice pijenja kave itd. Pogledajte, ne traje dugo. Posebno ako konzumirate velike količine kave.

Video, 3:17 (YouTube)

Nastavak

1 2 3 4 ››