Skip to the main content

Arhiv za 05 mjesec 2015. godine

[] 29. svibnja 2015.

HTML6 Test

U vrijeme kad su svi ostali opterećeni s HTML5 i srodnim stvarima vi budite nekoliko koraka ispred njih - koristeći HTML6 Test koji testira koliko vaš web preglednik podržava HTML6 standard. Koliko ste dobili bodova od ukupno 555?

:)


(via)

Nastavak

[] 29. svibnja 2015.

Da nije lako biti susjed iznad nekog drugog tj. imati stan "iznad" u zgradi pokazuje intervju koji govori o problemima para koji živi na jednoj takvoj lokaciji. Nemojte sad odmah i vi početi zbunjivati stanare ispod. Pričekajte bar vikend.

Video, 2:37 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 28. svibnja 2015.

Wolfram Image Identification screenshot

Program za prepoznavanje slika tj. stvari koje se nalaze na fotografijama iz Wolfram radionice. Radi tako da mu pošaljete sliku u povuci-i-spusti ili klikni-i-odaberi stilu nakon čega će vam se ispisati što se na njoj nalazi. Probajte.


(via)

Nastavak

[] 28. svibnja 2015.

Kratki niz scena snimljenih pomoću drona koji s oveće visine prelijeće cvjetna polja u Nizozemskoj. Ne zaboravite pritisnuti tipke F (fullscreen) i H (high-definition).

Jeste li primijetili animiranu ikonu stranice kad se vrti Vimeo video?


Video, 1:57 (Vimeo)

Nastavak

[] 27. svibnja 2015.

Silk screenshot

Svileni generator psihodelične umjetnosti jednostavan je za uporabu: samo povlačite miša po ekranu, pritisnite razmaknicu za novi početak ili Z za brisanje zadnjeg poteza. Gore lijevo su neke dodatne kontrole poput izbornika boja ili mogućnosti da snimite svoj nevjerojatni uradak. Poželjno divljenje vlastitim umjetničkim sposobnostima.

Na slici: remek-djelo jednog velikog, ali još uvijek neafirmiranog umjetnika. ;)


(via)

Nastavak

[] 27. svibnja 2015.

Znanstvenofantastični kratki film Rotor govori o noćnom čuvaru koji u pustom postrojenju nepoznate namjene primjećuje nepozvanu osobu te kreće istražiti slučaj... Dobar stil i opaka atmosfera. Nije za plašljive.

Obvezatno za ZF fanove, a i ostali bi mogli malo proširiti horizonte.

Video, 6:42 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 26. svibnja 2015.

Is It Back Yet?

Unesti adresu web stranice kliknite na Check i svaki put kad se promijeni status postojanja tj. kad stranica ode offline ili dođe online dobit ćete notifikaciju o tome u vašem web pregledniku. Je li se stranica vratila je jednostavan web alat, još uvijek u razvojnoj fazi, ali funkcionalan.

Izvorni kod na Githubu.

Nastavak

[] 26. svibnja 2015.

Kako rade baterije, koji su kemijski elementi i svojstva u pitanju, od kada se razvijaju, tko je zaslužan za njihovo postojanje i što će donijeti nove baterije sutrašnjice? Animirani video s Ted-Eda. Definitivno vrijedi četiri+ minute vašeg vremena.

Video, 4:19 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 25. svibnja 2015.

How Old Is Your Dog

Nije bilo novog zapisa nekoliko dana zbog zdravstvenih razloga. Nastavljamo dalje u standardnom režimu: dva zapisa radnim danom. Više od toga eventualno ako i kad se posvađam s njom pa laptop i ja na terasi dočekamo jutro. ;)

Priložena tablica će vam pomoći da izračunate koliko je star vaš pas u ljudskim godinama. Osim točne starosti u pasjim godinama trebate još samo znati je li ljubimac malih, srednjih ili većih dimenzija, a to valjda znate. Imaginarni se ne računaju.


(via)

Nastavak

[] 25. svibnja 2015.

Gdje zapravo završi plastika koju bacite u smeće? Ekološka priča o tri plastične boce koje nakon što su bačene mimo smeća završe na različitim mjestima. Sljedeći put razmislite prije nego što bacite plastiku u koš samo tako. Animirani TED-Ed video.

Video, 4:07 (YouTube)


(via)

Nastavak

1 2 3 4 ››