Skip to the main content

Arhiv za 06 mjesec 2015. godine

[] 30. lipnja 2015.

Tumblr TV

Kako su animirani GIF-ovi opet u modi i Tumblr je napravio (pod)stranicu posvećenu animacijama u tom drevnom formatu. Tumblr TV prikazuje pokretne GIF-ove preko cijelog ekrana, svakog zavrti po nekoliko puta. Ostavite ga malo, brzo dođu neke poznate scene.


(via)

Nastavak

[] 30. lipnja 2015.

Nakon kraćeg odmora vraćamo se u stari ritam...


Time-lapse video jedne zadivljujuće oluje snimljene u Južnoj Dakoti 1. lipnja ove, 2015. godine. Cijeli događaj je trajao nekoliko sati. Uključite HD (tipka H) i fullscreen (tipka F) ako već niste.

Video, 2:05 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 19. lipnja 2015.

Hook

U minimalističkoj Flash igri Kuka cilj je rastaviti jednostavne sklopove tako da se međusobno ne dodirnu. Sadrži nekoliko desetaka razina koje postaju sve teže. Desetak minuta zabave. Još uvijek potreban Flash. Samo nemojte odustati prije zadnjeg nivoa.

Miša u ruke i samo klik!

Nastavak

[] 19. lipnja 2015.

Evolucija šešira kroz 400 godina, od sedamnaestog stoljeća do današnjih dana. Pogledajte kako su se mijenjali muški šeširi i srodna pokrivala za glavu tijekom protekla 4 stoljeća. Trajanje: ni tri minute.

Video, 2:56 (YouTube)


(via)

Nastavak

Codeshapes

Codeshapes je kviz za programere (i one koji se tako osjećaju) u kojem je potrebno na temelju grube skice izvornog koda (vidi sliku) pogoditi o kojem se programskom jeziku radi. Komadi koda uzimaju se s Githuba, slučajnim odabirom.

Savjet: upogonite scrollbar ako je listing ponešto duži.


(via)

Nastavak

[] 18. lipnja 2015.

Video dokaz da su domaće mačke zapravo špijuni koji rade za nepoznatog gazdu. Mačke špijuni, kompilacija špijunskih mačaka, ne traje ni minutu. Velika je, dakle, šansa da ćete kliknuti na video.

Video, 0:58 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 17. lipnja 2015.

Kako su u trendu Jurski svjetovi i videoigre s lovom na prapovijesne životinje...

Ako ste se ikada pitali kako bi to izgledalo da umjesto mačke u stanu ili kući imate dinosaura pogledajte ovaj video koji pokušava dočarati jednu nezgodnu situaciju. Kućni dinosaur tj. velociraptor ne bi bio baš kao mačka, ali bi isto stvarao mačje i ine nepodopštine.

Video, 1:09 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 17. lipnja 2015.

Factoclock

Evo jednog zanimljivog i informativnog sata koji svake minute prikazuje i neku zanimljivost, interesantnu crticu, čudnovatu zgodu iz prošlosti i tome slično. Stavite ga na tablet ako idete na sudar, a nervozni ste i ne znate kako započeti razgovor. S ovim dobivate 1440 ideja.

(via)

Nastavak

Tuper Tario Tros

Tuper Tario Tros kombinira dvije igre u jednoj: Super Mario Bros i Tetris. Između dva načina igranja prebacujete se s razmaknicom. Probajte i ne brinite ako su neke stvari nelogične. Dolazi ljeto, prži sunce, odmorite se malo.

Kontrole: strelice za kretanje, X za skok, razmaknica za prebacivanje između dvije igre, C za ubrzanje, ESC za pauzu i ostale tipke koje nešto rade.

Klik!

Nastavak

[] 16. lipnja 2015.

Kratka video kompilacija biljaka koje eksplodiraju u svrhu razmnožavanja: na taj način daleko bacaju sjeme koje inicira sljedeću generaciju ljubica, krastavaca i drugih biljaka koje se šire na ovaj način.

Video, 1:53 (YouTube)


(via)

Nastavak

1 2 3 ››