Skip to the main content

Arhiv za 07 mjesec 2015. godine

[] 31. srpnja 2015.

Happy SysAdmin Day

Administratori, sretan vam Dan sistem administratora! System Administrator Appreciation Day obilježava se jednom godišnje, zadnji petak u srpnju. Ove, 2015. godine, taj dan je ujedno i zadnji dan u mjesecu.

Taaako. Jesmo vam čestitali. A sad crta i unaprijedite nam stranice, poslužitelje i računala! :)

Nastavak

[] 31. srpnja 2015.

Windows - end of support

Tablica pokazuje datum prestanka službene te krajnje podrške za Windows operacijski sustav. Windows 7 podrška se tako produžuje do 2020. a Windows 8 do 2023. godine. Ako ste već kupili Windows 10 koji je izašao prekjučer bez brige ste sljedećih 5 odnosno 10 godina.

Preuzeto sa stranice koja nudi još neke zanimljive tablice.

Nastavak

[] 31. srpnja 2015.

Kako, čemu i zašto se smijemo? Ima li to veze s vicevima, smiješnim situacijama ili trenutnom raspoloženju? Ili nema? Ako nećete gledati morate ispričati neki vic. Odmah.

Video, 6:31 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 30. srpnja 2015.

Slate, animated GIF tool

Ako vam treba animacija na kojoj se izmjenjuju neke riječi probajte ovaj alat.. Slate će animirati tekst koji upišete, omogućiti da ga prilagodite pomoću nekoliko opcija (font, boje, brzina) te snimite na računalo kao datoteku. Ako nemate mjesta na disku možete dobiti samo link na svoj uradak. I to je sve.


(via)

Nastavak

[] 30. srpnja 2015.

Kratka povijest hamburgera, na brzinu, rukom crtana i fino animirana, popraćena primjerima i primjercima te vrste sendviča u okruglom pecivu. Proizvodnja: NYmag.

Ne valja ovo, sad sam gladan, a do sljedećeg trpanja ima još dosta vremena...

Video, 1:53 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 29. srpnja 2015.

Rain Today

Jednostavno uređena stranica koja vrti zvukove kiše i srodnih prirodnih elemenata za opuštanje vašeg uma i tijela nakon napornog radnog dana. Za pojačani doživljaj preporuča se kvalitetni izvor zvuka. Ja već spavam...


(via)

Nastavak

[] 29. srpnja 2015.

Još jedan time-lapse video koji vrti lijepe scene s Islanda složen je od materijala napravljenog tijekom nekoliko mjeseci snimanja. Korišteno je nekoliko kamera te bespilotna letjelica.

Video, 4:55 (Vimeo)

Nastavak

[] 28. srpnja 2015.

Pac-Man 1983

Igra Pac-Man iz 1983. godine, jedna od najprepoznatljivih iz prošlog stoljeća, verzija za MS-DOS, igriva besplatno, preko weba zahvaljujući Internet arhivu.

Tipke: razmak za početak i strelice za kretanje.


(via)

Nastavak

[] 28. srpnja 2015.

Svake godine mi rođendan dođe i prođe i opet i opet mi nitko ne pokloni dobru kameru za snimanje superprirodnih time-lapse scena. Preostaje mi stoga da pronalazim vrlo dobre uratke i objavim ih tu i tamo, na blogu. Dok se još ne plaća porez na blogove.

Potjera traje pet minuta. Ostalo su ona završna slova.

Video, 5:57 (Vimeo)

Nastavak

[] 27. srpnja 2015.

How Many Days Old Are You

Upiši datum rođenja i saznaj koliko si star u danima. I to je sve osim što dodatno vidiš kad će pasti neke okrugle brojke.

Inače, ovaj blog je prije nekoliko dana navršio 10 godina egzistencije. Gdje su čestitke? Kakvo je to ponašanje? Je li trebam prijetiti? ;)


(via)

Nastavak

1 2 3 4 5 ››