Skip to the main content

Arhiv za 09 mjesec 2015. godine

[] 30. rujna 2015.

How to waste your time

Nakon otkrića ove stranice ni gubljenje vremena na internetu ili van njega više nikad neće biti isto. Pokrenite brojač i izdržite čim duže u trošenju komadića vašeg života. Ili nemojte: probajte se dići sa stolice i prošetati po interijeru ili eksterijeru.


(via)

Nastavak

[] 30. rujna 2015.

Grand Theft Auto 5: Na kopno je dokumentarni film napravljen u poznatoj videoigri, u stilu emisija o prirodi koje gledamo kad na ni jednom kanalu nema akcije. Pogledajte čudesan svijet životinja koje obitavaju u okolici grada Los Santos.

Vimeo, 15:36 (Vimeo)


Tagovi: #divljina #film #igre #priroda #video #životinje

Nastavak

[] 29. rujna 2015.

Font fling

Jedan web alat za odabir nestandardnog fonta tj. fonta koji nije web siguran, 1.0 font. Birate vrstu, naziv, veličinu i gledajte kako se mijenja tekst kojeg ste unijeli u velikom kvadratu desno. Odaberite font koji vam odgovara i skinite ga klikom na "download". Može li jednostavnije?


(via)

Nastavak

[] 29. rujna 2015.

U minijaturnim slapovima Nijagare ("voda što grmi") minijaturni turistički brodovi voze minijaturne turiste. Jedni od najpoznatijih slapova na svijetu poznata su turistička atrakcija na granici između SAD-a i Kanade.

Video, 2:23 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 28. rujna 2015.

Windows 1.01

Na ovoj stranici nalazi se emulator Windowsa 1.01. U web pregledniku možete, dakle, isprobati kako je to izgledalo prije tridesetak godina.

Dozvolite mu da sakrije kursor, kad pita, inače ćete klikati na kriva mjesta.


(via)

Nastavak

[] 28. rujna 2015.

Nekoliko praktičnih savjeta za pakiranje odjeće i inih stvari tijekom putovanja, ne samo za one koji često putuju. Prostora u torbi nikad dosta zato pogledajte pakirate li krivo i gdje i kako još možete napraviti mjesta.

Video, 5:14 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 25. rujna 2015.

Falling falling

I tako neki oblici kao da padaju na dno slike, beskonačno i uz silazni zvuk. Još jedan Flash uradak kojeg će vrijeme zaboraviti ako nitko ne smisli dobar način arhiviranja web sadržaja za koje je potreban ovaj plugin.

Pazite da se ne hipnotizirate.


(via)

Nastavak

[] 25. rujna 2015.

Time-lapse video napravljen u divljini Nacionalnog parka Redwood u sjevernoj Kaliforniji. Čudesna šuma, čarobni vidici, divlje životinje... Opuštajuća glazba. Svakako pogledati.

Video, 3:48 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 24. rujna 2015.

Copy Paste Character

Na web adresi koju ćete lako upamtiti nalazi se karta raznih znakova iz produženog skupa koje nije lako upisati preko tipkovnice, posebno na mobilnom uređaju. Na stranici se nalaze tablice sa znakovima koje je jednostavno iskopirati tamo gdje ih trebate. Meni na sredini gore nudi nekoliko skupova znakova, a kako ih iskopirati valjda znate.

Na slici: detalj iz "kockarskog" seta znakova.

Nastavak

Nekoliko scena iz minijaturnog Antwerpena tj. grada na sjeveru Belgije napravljenog u tilt-shift tehnici (uz koju sve liči na igračke), uz već standardnu time-lapse shemu (niz fotosa spojenih u video). Kad si kupim mi netko kupi kameru i ja ću ovakve minijature spajat.

Video, 2:59 (Vimeo)

#antwerp #belgium #tiltshift #timelapse #video

Nastavak

1 2 3 4 5 ››