Skip to the main content

Arhiv za 12 mjesec 2015. godine

[] 31. XII. 2015.

4 Differences

Četiri razlike je jedna od onih igara u kojoj je potrebno naći sve sitne razlike u naoko istim slikama. Ovdje su slike lagano animirane uz uporabu efekta ogledala. Sve zajedno je lijepa mala igra za strpljive. Nema mnogo razina. Brzo ćete doći do završetka. Nemojte samo bez veze klikati. Flash.

SRETNU I USPJEŠNU 2016. GODINU ŽELI VAM BLOGOPOD!

Nastavak

[] 31. XII. 2015.

Brzo i jednostavno objašnjenje utjecaja rotacije Zemlje oko sebe i oko Sunca i kakve to veze ima s trajanjem dana, godišnjih doba i još ponešto vezanih stvari koje vrijedi znati. Ujedno i odgovor na pitanje zašto su u prosincu dani najduži?

Video, 2:52 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 30. XII. 2015.

Bing Trends 2015

Stranica s Bing trendovima '15 ove je godine nešto štura, no to samo znači da ćete je brzo proći prije nego što se vratite na konzumiranje blagdanskih delicija. Na vrhu se nalazi video, slijede naj događaji i teme, a na kraju idu naj pretraživanja u 8 kategorija koji vode direktno na rezultate pretraživanja. Dobar tek!

Nastavak

[] 30. XII. 2015.

Kako se formiranju i kako nestaju crne rupe? Priča o crnim rupama, od rođenja do smrti tih misterioznih i zastrašujućih nebeskih tijela, iz pera i mikrofona poznate Kurzgesagt ekipe.

Video, 5:56 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 29. XII. 2015.

HTML-909

Roland TR-909 ritam mašina iz 80ih godina prošlog stoljeća u HTML5 varijanti. Pritisnite play i krenite u osmišljavanje ritma kojeg još nitko nije izmislio. Upozorenje: stvar može biti prilično zarazna, pa nemojte ići na poveznicu ako imate obaveze za izvršiti.

A sad idem tražit glazbenog producenta da mu prodam genijalnu kombinaciju...


(via)

Nastavak

[] 29. XII. 2015.

Iza svakodnevnih događa i pojava poput aviona, povećanja i bacanja kocke stoje matematičke formule i sklad koji kad se na pravi način predoči izgleda lijepo kao u ovom videu.

Riba ribi grize rep. Ovo ionako nitko ne čita jer je "matematika" u naslovu... ;)

Video, 1:41 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 28. XII. 2015.

Digg 2015
(image by Jason Arias)


Što se događalo 2015. godine, na Diggu? Pregled protekle godine sa stajališta jednog sajta koji NE spada među najpopularnije društvene mreže ili tražilice. Najviše birani zapisi, najpopularniji video isječci, odabir urednika, originalni sadržaj itd. Prolistajte.

Nastavak

[] 28. XII. 2015.

Ovako izgleda snimka snimljena dronom kojim upravlja netko tko ZNA.

Dvije minute snimke preleta iznad Venecije, kvarta u Los Angelesu, poznatog po popularnoj plaži koju smo vidjeli u raznim filmovima i TV serijama (Veliki Lebowski i The Door).

Video, 1:59 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 25. XII. 2015.

2015. godina na Twitteru sažeta je slika najvećih događaja o kojima se pričalo na tom servisu. Pogledati video na dnu stranice. Podijeljena je na 4 dijela: Najutjecajniji (događaji), novi glasovi (korisnici), najviše RTova (statusi) te top trendovi (tagovi). Preporučam prvi i zadnji.

Ponešto kraći, tekstualni, pregled (žuri vam se) pročitajte na službenom blogu.


Slijedi deset top tagova u kategoriji TECH:

1. #iPad
2. #SoundCloud
3. #Android
4. #Periscope
5. #iPhone
6. #Amazon
7. #YouNow
8. #Apple
9. #startup
10. #Twitter


(via)

Nastavak

[] 25. XII. 2015.

Djevojčica pomaže malom pilotu koji se srušio u neposrednoj blizini. U lijepom crtiću koji izgleda kao kombinacija Pixara i Malog princa.

Kratki animirani film SOAR je krenuo kao školski projekt, a došao je do planova za izradu dugometražne varijante.

Video, 6:14 (Vimeo)


(via)

Nastavak

1 2 3 4 ››