Skip to the main content

Arhiv za 01 mjesec 2016. godine

[] 29. siječnja 2016.

Quick App Icon

Kad ste u žurbi i trebate ikonu, na brzinu, ali da liči na nešto, usmjerite se na web stranicu Quick App Icon na kojoj se nalazi jednostavan alat za brzu izradu ikone: utipkate slovo, odaberete tri boje i snimite remek-djelo. Može li biti jednostavnije?


(via)

Nastavak

[] 29. siječnja 2016.

Kad ostarim i bude mi dosta bloganja kupujem motorne sanjke i selim na Sjever. Pogledajte kako izgleda putovanje sa sobovima u kojem sudjeluju motorizirani goniči rogatih životinja. Rogova za jedan zid nebodera napuniti.

Video, 3:12 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 28. siječnja 2016.

5 Differences

Jednostavna ali zarazna igra Pet razlika u kojoj treba naći pet detalja u kojima se razlikuju dvije naoko iste slike. Napravljena u Flashu pa iskoristite priliku - dok ga još preglednici imaju. Lagano, animirano, opuštajuće, ali nije za nestrpljive. Oni će klikati ko luđaci samo da pređu u sljedeću razinu. Treba polako...

Klik na Play i onda samo klik klik klik.

Nastavak

[] 28. siječnja 2016.

Sjednite u vremeplov i pogledajte sto godina automobila kratko video putovanje kroz automobilsku prošlost, kako su se mijenjali auti od 1910ih godina do danas - po jedan model za svako desetljeće.

Video, 3:21 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 27. siječnja 2016.

Common MythConceptions

Najčešće zablude poput što (ni)su Crne rupe, kako bikovi (ne) mrze crvenu boju, je li staklo tekućina, imamo li (samo) pet osjetila itd. Veličina kruga proporcionalna je broju Google hitova. Slobodno sve prolistate, nema toga baš tako puno.


(via)

Nastavak

[] 27. siječnja 2016.

Poslije vas (After you) je kratkometražni crtani film o vrataru visokog hotela u Dublinu koji jednog dana ugleda veliku prijetnju: rotirajuća vrata. Priča o sukobu starog i novog, nešto o čemu i ovih dana čitamo u vijestima. Svakako.

Video, 7:00 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 26. siječnja 2016.

Dice Roller

Treba li vam slučajni broj od 1 do 6 (ili nekoliko njih) zaputite se na ovu random.org stranicu i bacajte do mile volje. Virtualno bacanje kocke poslužit će vam i u stolnim igrama, posebno u situacijama kad ne možete pronaći prave igraće heksaedre. Je li tko za Jamb?


(via)

Nastavak

[] 26. siječnja 2016.

Nakon dvije-tri godine snimanja, nebrojeno prijeđenih milja, desetak+ tisuća procesiranih 5K slika i nekoliko dana uređivanja nastao je ovaj lijepi time-lapse video. Lokacije: Oregon, Kalifornija, Kanada, Himalaje. Pogledajte Vistu, po mogućnosti u najvećoj kvaliteti (1080p).

Video, 2:58 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 25. siječnja 2016.

Stars Fluid

Još jedan jednostavan ali efektan web alat za šaranje pomoću miša. Uhvatite glodavca za lijevu tipku i povucite par puna po ekranu. Jel'da da izgleda dobro? Zvjezdana tekućina je jedan uradak iz Chrome Experiments seta. Radi u preglednicima novijeg datuma. Izvorni kod.


(via)

Nastavak

[] 25. siječnja 2016.

Kratki video odgovor na kako nastaju snježne pahulje, zašto smo sigurnu kakvog su oblika, koliko ukupno oblika razlikujemo i druga srodna pitanja.

Video, 2:39 (YouTube)


(via)

Nastavak

1 2 3 4 ››