Skip to the main content

Arhiv za 02 mjesec 2016. godine

[] 26. veljače 2016.

Minefield Game

Kad smo već kod Minesweepera evo jednog ogromnog. Masivni Minesweeper je online igra s velikom mapom, napravljena za više igrača, igriva u web pregledniku. Odaberite lokaciju na mapi i počnite igrati. Shemu znate: lijeva tipka za otvaranje polja, desna za postavljanje zastavice, smirivanje živaca kad (slučajno, naravno) kliknete na minu.


(via)

Nastavak

[] 26. veljače 2016.

Snimljen na različitim lokacijama u svijetu, ovaj time-lapse video pravi je miks nebeskih i inih scena u različitim bojama i uzorcima. Svjetlarnik (Skylight) je raspoloživ i u 4K rezoluciji (kliknite na HD pa odaberite 4K). Idem si kupiti kameru...

Video, 3:16 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 25. veljače 2016.

Windows 98 Web

Operacijski sustav Windows 98, u web pregledniku dobra je preslika verzije koja se koristila prije 15+ godina, a i Minesweeper radi kako spada. Ako imate sporije računalo morat ćete se načekati, ali inače radi kako spada.

Minesweeper se pokreće sa: Start > Programs > Accessories > Games > Minesweeper.

Nastavak

[] 25. veljače 2016.

Trominutna šetnja kroz Beč, glavni grad Austrije. Od starih dvoraca do vožnje podzemnom željeznicom, snimljeno ubrzano te u time-lapse tehnici. Ne zaboravite, prije gledanja, uključiti HD (1080p) te fullscreen glede jačeg doživljaja.

Video, 2:51 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 24. veljače 2016.

Texter
Alisa u Zemlji teksta


Texter je web alat za crtanje pomoću teksta: povlačenjem linija nižu se riječi na čija je svojstva moguće utjecati opcijama u meniju gore desno. Kad ste zadovoljni sljedećim novim hitom kliknite na "Save" i snimite sliku u PNG formatu ili što već preglednik nudi. Ja ću svoje uratke skupo prodati na aukciji.

A kako je to napravljeno? Zavirite u izvorni kod, ako vas baš zanima. Još samo 100 pokušaja i ispast će majstorsko remek-djelo, garant...

(via)

Nastavak

[] 24. veljače 2016.

Confetti
Ludum Dare minimalizam.


Vrlo jednostavna igra kojom se upravlja samo lijevom tipkom na mišu ili razmaknicom na tipkovnici - za promjenu smjera kretanja. To, naravno, ne znači da su Konfeti laka igra. Cilj je izdržati što duže. Možete li postići recimo 100 bodova? Unity

Tip: ako vam je preglasan zvuk morat ćete ga stišati izvan preglednika jer tipkovničke kratice za to nema.

(via)

Nastavak

[] 23. veljače 2016.

Retro Google Play

Retro web app dućani ili kako bi izgledali online dućani za prodaju mobilnih aplikacija da su kojim slučajem postojali nekoć davno, u osamdesetim godinama prošlog stoljeća: App Store, Mac App Store te Google Play koji se nalazi na priloženoj slici.


(via)

Nastavak

[] 23. veljače 2016.

Život jednog sretnog čovjeka koji svaki dan zasuče rukave i sam napravi nešto. Čovjeka koji je ponosan na to što proizvede. Tvorac je inspirativni video, za dizanje morala, svakako pogledati.

:)

Video, 4:43 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 22. veljače 2016.

Evolution of Webdesign

Evolucija web dizajna od 1991. do 2015. godine lijepo ilustrirana kroz prikaz jednostavne web stranice, kako bi ona izgledala kroz godine. Za kretanje kroz vrijeme koristite tipke za lijevo i desno tj. klizač na dnu ekrana. Koje je godine dizajn bio najbolji?


(via)

Nastavak

[] 22. veljače 2016.

Stara dobra jednostavna igra, ali s prikazom na tipkovnici. Naravno, ne na bilo kojoj već jednoj od onih šarenih gdje svaka tipka ima svoje osvjetljenje. U ovom slučaju radi se o modelu Corsair K70 RGB. Ako ne znate čime mi čestitati rođendan...

Video, 0:49 (YouTube)


(via)

Nastavak

1 2 3 4 5 ››