Skip to the main content

Arhiv za 04 mjesec 2016. godine

[] 29. travnja 2016.

GetLinkInfo

GetLinkInfo je web alat koji će analizirati te predočiti informacije o skraćenim web adresama (URL-ovima) što posebno dobro dođe ako se iza poveznice krije mallware, dakle opasni sadržaj. Dodatni plus je popis svih preusmjeravanja, za linkove koji prolaze kroz više URL kratitelja.


(via)

Nastavak

[] 29. travnja 2016.

Kako izgleda majstorski let malim avionom između velikih zrakomlata? Pogledajte slalom kroz vjetrenjače, 14 modernih vjetroagregata, visine 60 metara, u Austriji (Tauern Wind Park, Oberzeiring), na visini od 1900 metara. Red Bull

Video, 1:31 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 28. travnja 2016.

Shipmap 2012

Interaktivna svjetska karta morskih ruta za 2012. godinu prikazuje kretanja komercijalnih brodova dobivenih iz stvarnih podataka (UCL Energy Institute). Nemojte preskočiti uvodni audio zapis popraćen šetnjom po karti. Na slici se nalazi uvećani detalj u Atlantskom oceanu.

CTRL + kotačić za zoom, povuci i potegni za pomicanje po karti.


(via)

Nastavak

[] 28. travnja 2016.

900 pataka u vinogradu u Južnoj Africi radi na održavanju. Što konkretno rade? Jedu crve i puževe među trsovima i tako održavaju vinograd savršeno čistim. Takođeri i atrakcija za turiste i slučajne namjernike. Insider


Video, 0:51 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 27. travnja 2016.

Shady URL

Shady URL je jedan kratitelj URL adresa koji ne skraćuje web koordinate tako da ih smanji na čim manje znakova nego ih pretvara u zastrašujuće i sumnjive URL-ove koji u nazivu imaju sa stajališta sigurnosti opasne riječi i izraze. Koristite na vlastitu odgovornost!


(via)

Nastavak

[] 27. travnja 2016.

Nalaziš se u orbitalnoj stanici, okrenut tako da vidiš planet Zemlju iznad glave. Iz takvog gledišta napravljen je ovaj kratki video. Ultra HD te 4K. Tko drugi nego NASA

Koliko ono danas košta karta za kratkotrajni izlet u svemir?


Video, 1:37 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 26. travnja 2016.

Epic Music Time
(izvor slike)


Stranica koja vrti samo epsku glazbu za pratnju kad nešto važno radite, za popravljanje raspoloženja, za meditaciju i druge svrhe. Nemojte previše pojačati ako i dalje želite biti u dobrim odnosima sa susjedima. Majstore, podebljaj to malo!


(via)

Nastavak

[] 26. travnja 2016.

Time-lapse video napravljen tijekom petodnevnog putovanja u glavni grad Japana te najveće metropolitansko područje u svijetu, s više od 35 milijuna stanovnika. Scene za Halo, Tokio snimljene su s tri kamere, a obrađene u programima After Effects i Lightroom.

Video, 3:48 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 25. travnja 2016.

Slither.io

Slither.io je jednostavna mrežna igra za više igrača koje se igra iz web preglednika. Igrač je u ulozi crva koji se hraneći povećava. Cilj je postati što veći i jači. Slično poznatoj igri zmija, igra je gotova kad se crv sudari s repom drugih crva. Preko vlastitog repa može prijeći.

Za početak igre upišite svoje ime i kliknite na Play. Crva vodite mišem. Dolje lijevo vidite koliko je igrača na mapi i trenutnu poziciju na top listi.

Lijeva tipka miša za ubrzanje ali štedljivo jer to skraćuje rep.


(via)

Nastavak

[] 25. travnja 2016.

Vjetroagregat (vjetroturbina) je moderna vjetrenjača; rotirajući stroj koji iz vjetra proizvodi električnu energiju. Pogrešno se naziva i vjetroelektrana. Razlog za baš tri lopatice (kraka) vjetroagregata ekonomske je prirode...

Video, 2:48 (YouTube)


(via)

Nastavak

1 2 3 4 5 ››