Skip to the main content

Arhiv za 05 mjesec 2016. godine

[] 31. svibnja 2016.

Interactive resume

Interaktivni web životopis pravi je primjer kako se na webu može napraviti inventivan rezime (resume, CV). Držite tipku za dolje i pogledajte efektnu animaciju koja završava s kontakt formom. Za vraćanje unatrag držite tipku za gore.

Priložena slika je namjerno jednolična da vam ne pokvarim (spoilam) animaciju. ;) Stoga, klik!

Nastavak

[] 31. svibnja 2016.

Igrač Dva (Player Two) je kratka emotivna animirana priča o odrastanju, o dva brata s većom razlikom u godinama, o utjecaju videoigara na njihov odnos. Lijepo animirano, u neobičnom stilu, uz naraciju i poantu na kraju. Ma mora se pogledati!

Video, 3:40 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 30. svibnja 2016.

Open Speed Test

Open Speed Test je web stranica za test brzine vašeg pristupa internetu u čistoj HTML5 varijanti, bez potrebe za instaliranim Flashom ili Javom. Ponešto se buni ako imate uključen program za blokiranje reklama, ali zanemarite to, radit će bez obzira. HTML5


(via)

Nastavak

[] 30. svibnja 2016.

Kratki animirani film Voltige duhovita je zgoda dvojice mehaničara koji popravljaju auto u velikoj garaži. Kreativno i prekratko.

Video, 1:24 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 27. svibnja 2016.

What's inside the box

Ova logička igra vas vodi kroz trideset dobro smišljenih razina. Ako ih sve riješite saznat ćete što je u kutiji. Potrebno je samo pritiskati lijevu tipku miša i tako rješavati zagonetke. Nemojte previše koristiti tipku za pomoć koja se pojavljuje na svakom nivou jer onda nije fora. Verzije igre za Android i iOS imaju 100 besplatnih razina. Flash

Nastavak

[] 27. svibnja 2016.

Još jedan lijepi time-lapse video koji prikazuje prirodne ljepote Islanda, otočne zemlje na sjeveru Atlantskog oceana. Vulkan i polarna svjetlost uključeni. Ako vam hardver dozvoljava probajte pogledati u HD rezoluciji. Na raspolaganju su 720 i 1080 veličine.

Epska glazba u pozadini, pa smanjite jačinu zvuka ako ovo gledate u kinu. ;)

Video, 3:13 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 25. svibnja 2016.

Command Line Weather

Kakvo je trenutno vrijeme, u komandnoj liniji možete saznati tako da u terminal prozoru (komandnom promptu) upišete

curl -4 wttr.in

ili

curl -4 wttr.in/Zagreb

ako automatika ne pronađe vaš grad (tj. imate isključenu geolokaciju). Nemate li curl (npr. nalazite se u Windowsima) probajte ga pronaći i instalirati ili pogledajte web inačicu na wttr.in (tj. wttr.in/Zagreb ili u kojem ste već gradu).

Naravno, stvar će i dalje bolje izgledati u Linux komandnoj liniji, zbog fonta. Koristite li pak Windows PowerShell možete probati ovaj gist.


(via)

Nastavak

[] 25. svibnja 2016.

Kako se digitalni video razliku od analognog, kako radi kompresija videa, što je to bitrate te kako kvaliteta, brzina i drugi faktori utječu na kvalitetu videa, odnosno samih pokretnih slika koje gledamo? Pogledajte zaista jednostavno objašnjenje, nije potrebno neko predznanje. Tom Scott

Video, 4:20 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 24. svibnja 2016.

Week-Planning

Jedan od odgovora na pitanje kako se igrati na radnom mjestu, a da slučajnom prolazniku koji pogleda na vaš monitor izgleda kao da radite. Tjedni plan je Candy Crash tip igre u kojoj treba skupiti iste stvari u 3 uzastopna stupca ili reda da oni nestanu, samo što ovdje nisu sličice nego riječi. Ne moram napominjati kako nije preporučljivo to raditi na poslu. O, da. Flash

Nastavak

[] 24. svibnja 2016.

Osnove nastajanja tequile, pića koje sadrži između 35 i 55% alkohola. Saznajte kako nastaje tradicionalno meksičko piće kroz sažeti put od biljke agave (koja nije kaktus) do konzumacije od strane krajnjeg korisnika. Živjeli!

Video, 2:04 (YouTube)


(via)

Nastavak

1 2 3 4 5 ››