Skip to the main content

Arhiv za 06 mjesec 2016. godine

[] 30. lipnja 2016.

How Long To Beat

Onima koji žele znati koliko treba izdvojiti sati za videoigru, za prolaz iste, prije nego je počnu igrati vrlo će koristim naći sajt How Long To Beat. Kliknite na "Search", upišite naziv igre i u rezultatima pročitajte koliko traje glavna priča, priča s dodacima te stopostotni prolaz za one koji vole biti temeljiti u digitalnom završavanju. Nije ovo dobro ispalo. Vrućine su krive.

Nastavak

[] 30. lipnja 2016.

Kratki animirani film Trenutak (The Moment) govori o susretu crtačice i nepoznatog čovjeka. Jedan od onih videa koji se gledaju samo jednom. I samo dvije minute i nešto sitno.

Video, 2:30 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 29. lipnja 2016.

Jazz and rain

Ova web sviralica kombinira jazz glazbu sa zvukovima kiše ne bi li vam priuštila smirenje živaca, čula i sirovih strasti te omogućila lakši rad, opuštanje te slobodne aktivnosti poput ispijanja kave u like a boss stilu ili analiziranja izlizanih slova na tipkovnici (pogledali ste, je li da?). Kiša će "zasvirati" odmah, a za džez morate kliknuti ovaj veliki trokut.


(via)

Nastavak

[] 29. lipnja 2016.

Video uradak Plavi orao (Eagle Blue) nema neku neočekivanu radnju i iznenade obrate, ali je fino animiran u zanimljivom stilu pa ga stoga vrijedi pogledati. Lijepa animacija i dobar glazbeni ritam. Idem učiti Photoshop.

Video, 3:30 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 28. lipnja 2016.

UTF-8 Everywhere

UTF-8 svugdje (UTF-8 Everywhere) je web manifest namijenjen promociji i podršci UTF-8 (Unicode Transformation Format 8) kodiranju; sa željom da vas uvjeri da ga koristite kao podrazumijevani način kodiranja teksta. Stranica sadrži mnogo korisnih informacija u svezi glede, a nije ni predugačka te se brzo prolazi. Obavezno štivo za programere koji nisu (baš) upućeni u tematiku.


(via)

Nastavak

[] 28. lipnja 2016.

Kratki video od niti pet minuta odgovara na pitanje kako radi parni stroj. Malo povijesti, princip rada, verzija dva-nula i jedan eksperiment. Sve jasno? Kome nije neka ponovo pogleda, ništa ne košta. Osim ako ste na mobitelu gdje imate skupu opciju. Kad smo već kod telefona, je li da blog bolje izgleda na manjem ekranu?

Video, 4:49 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 17. lipnja 2016.

Pretty Colors

Lijepe boje (Pretty Colors) naziv je bloga koji objavljuje boje. Zapisi se sastoje od velikih jednobojnih slika preko cijelog ekrana i HTML tj. heksadecimalnog RGB koda boje. Autor prima prijedloge za objavljivanje. Tumblr

Nastavak

[] 17. lipnja 2016.

Ne baš kratki video koji traje čak više od 8 minuta objašnjava kako funkcioniraju jeftine avionske karte, zašto su tako jeftine i koja je razlika između njih i "normalnih" avio-karata.

Ako ste u prilici prije ovog videa probajte pogledati i Zašto su avionske karte skupe?

Video, 8:28 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 16. lipnja 2016.

Colorful Gradients

Colorful Gradients je Tumblr blog koji redovito objavljuje gradijente boja tj. šarene sličice s prijelazima boja. Za dizajn, inspiraciju i slično. Klik na pojedinu sliku pa je skinite u većem formatu. Autor vrti još neke blogove - vidi poveznice na vrhu stranice.

Nastavak

[] 16. lipnja 2016.

Nastavljamo s edukacijskim prilozima. Na redu je dodirnik tj. touchscreen. Video objašnjava kako radi zaslon osjetljiv na dodir, koja je razlika između dvije najčešće tehnologije u uporabi i zašto ne možeš tipkati po takvom ekranu u skijaškim rukavicama. SciShow

Video, 3:29 (YouTube)


(via)

Nastavak

1 2 3 4 ››