Skip to the main content

Arhiv za 06 mjesec 2016. godine

[] 15. lipnja 2016.

52 Pickup

Cilj igre 52 karte (#52 Pickup, u slobodnom prijevodu autora ovog teksta) je što brže poklikati cijeli špil. Možete li to učinit za manje od 20 sekundi? Meni treba 18. Igra zahtijeva brzinu i spretnost naučenu igranjem onog pasijansa. Flash


(via)

Nastavak

[] 15. lipnja 2016.

Divna priroda: Gladan kameleon (The Common Chameleon) je kratki animirani film o životinjskoj vrsti savršene kamuflaže, bez prirodnih neprijatelja, ali s velikim apetitom zbog kojeg vreba mnoge žrtve. Duhovito, ali pomalo nasilno, pa nije baš za malu djecu.

Video, 3:33 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 14. lipnja 2016.

When is Keynote

U trenutku objave ovog zapisa Appleov Keynote (uvodni govor na početku konferencije) jučerašnja je vijest, ali za sljedeći put zabilježite si URL wheniskeynote.com koji prikazuje vrijeme i odbrojavanje do njegovog početka.


(tnx, d1a)

Nastavak

[] 14. lipnja 2016.

Kako rade grafičke kartice? Po čemu se razlikuju CPU (procesor) i GPU (grafička)? Zašto je uopće potrebna grafička kartica? Odgovore na ova i slična pitanja saznajte u priloženom video objašnjenju. Obavezno za početnike. Gameranx

Video, 6:47 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 13. lipnja 2016.

Click That Button

Stranica Click That Button od vas traži da kliknete na tipku i time povećate brojač ukupnih broja klikova koji trenutno broji 262 milijuna i nešto sitno. Ako se osjetite posebno darežljivi možete kliknuti više puta. Što mislite je li stvarno toliko bilo ili je netko nabrijao brojač?

Nastavak

[] 13. lipnja 2016.

Kako trenutno traje Euro 2016 tj. europsko nogometno prvenstvo, evo jednog prigodnog kratkog crtića pod nazivom Preoteti (Steal) o klincu nogometašu na kojeg jednog dana naleti vrlo neočekivani protivnik.

Video, 2:10 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 10. lipnja 2016.

Rainyscope screenshot

Rainyscope je web stranica koja "simulira" vremenske uvjete: ljeto, jesen, zimu, proljeće te vruće ljeto. Sva godišnja doba su kišovita, osim ovog zadnjeg. Zvuk uključen. Pazite da vas ne uplaši grmljavina. Želim reći smanjite jačinu zvuka. I probajte pomicati miša.

Jao, sad mi se spava. Idem otvoriti epsku glazbu da se razbudim...

Nastavak

[] 10. lipnja 2016.

U modernoj varijanti filma Potpuno sjećanje napravljen je tunel kroz Zemlju koji povezuje Europu i Australiju. Zamislimo li da stvarno postoji rupa koja bi povezivala dvije suprotne strane planeta koliko bi trajao slobodan pad kroz Zemlju, od površine do površine? Detaljan odgovor napravila je ekipa s Minute Physics. Sadrži ponešto matematike i fizike, ali ne brinite, nećete odmah nakon toga pisati test. ;)

Video, 5:16 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 9. lipnja 2016.

What Is My Resolution

Jednostavna web stranica koja će ispisati rezoluciju tj. razlučivost ekrana kojeg trenutno koristite zajedno s omjerom širine i visine (aspect ratio) te veličinom prozora samog web preglednika. Na mobitelu moguća netočnost. Ili ako isključite JS.

Nastavak

Brest, lučki grad na sjeverozapadu Francuske, ovdje u kratkom tilt-shift plus time-lapse videu koji ne traje ni tri minute. Većinom morske scene, brodovi i turisti. I jedrenjak. Inače, kamo ćete ovog ljeta na godišnji odmor?

Prethodno objavljene video uratke u tilt-shift tehnici možete pronaći ovdje.

Video, 2:50 (Vimeo)

Nastavak