Skip to the main content

Arhiv za 06 mjesec 2016. godine

[] 8. lipnja 2016.

How Long To Beat

Stranica How Long To Beat daje odgovore na pitanje koliko sati igranja je potrebno za prijeći svaku igru pojedinačno (single-player misije tj. radnja). Samo kliknite na "search" i upišite naziv igre. U rezultatima pretraživanja dobit ćete vrijeme koje je potrebno za prolazak cijele igre i još ponešto. Prvi broj je najvažniji. U bazi se nalazi preko 20,000 naslova.

Nastavak

[] 8. lipnja 2016.

Novinar Stephen Petranek na TED konferenciji u ožujku 2015. godine priča o životu ljudi na Marsu koji će se, kaže, desiti već za manje od 20 godina. Što je sve potrebno za put na Mars, što smo napravili i koje sve prepreke trebamo prijeći do uspješnog osnivanja kolonije na crvenom planetu? Ponešto duži video, ali pun informacija, sažeti popis stvari koje treba napraviti prije naseljavanja.

Video, 17:19 (TED)

Super, još uvijek radi embedanje TED videa. Inače, TED video zapise možete skinuti, pa pogledati kasnije offline (klik na download strelicu desno).


(via)

Nastavak

[] 7. lipnja 2016.

Guns replaced with Selfie Sticks

Evo jednog zgodnog Tumblr bloga koji objavljuje photoshopirane slike, scene iz filmova, na kojima se nalaze selfie štapovi umjesto pištolja i drugih toplih oružja. John Wayne, Clint Eastwood, Arnold Swarzenegger... Ekipa je tu. A gdje je vaš štapić?


(via)

Nastavak

[] 7. lipnja 2016.

Zamisli moderan namještaj koji prije i poslije uporabe fino sklopiš u 2D i staviš na zid, a kad visi na zidu izgleda kao crtež samog sebe iz izometrijske perspektive. Namještaj na zidu "De-dimension" napravljen je za akademsku tezu.

Video, 0:51 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 6. lipnja 2016.

SwipeOut

Još jedna web igra koja je zapravo reklama za mobilnu igru. SwipeOut je zanimljiva izvedba jednostavne igre, u stilu 2048, koja se igra samo pomoću strelica odnosno, u mobilnoj varijanti, potezanjem slike u nekom od četiri osnovna pravca. Za Android, iOS i Firefox OS (!).

Upute: pospremiti pločice u rupe odgovarajućih boja. Probati izdržati što duže. Strelice na tipkovnici. Autoru ovo zapisa naručiti pivo ili dva. Jao, pa niste trebali! ;)


(via)

Nastavak

[] 6. lipnja 2016.

Putovanje prema zvijezdama (A Voyage to the Stars) je lijepo uređen time-lapse video koji ubrzano prikazuje putovanje broda s kontejnerima. Cijelo vrijeme se na nebu vide zvijezde. To su one neke točke tamo gore.

Video, 2:46 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 3. lipnja 2016.

I Want Your Email Address

I Want You Email Address internetska je stranica koja pokušava nažicati vašu email adresu na razne načine. Pokušajte se oduprijeti iskušenju. Ne ide baš, jelda da? ;) Svejedno, probajte izdržati taj pritisak. A ako već morate negdje odati email adresu slobodno mi pošaljite poruku. Upozorenje: moguće reklame za viagru i steroide u poštanskom sandučiću...

:)


(via)

Nastavak

[] 3. lipnja 2016.

Ovaj kratki ali fino složen video naglasak stavlja na prirodu Kalifornije. Boje i sjene i atmosfera i obrisi grada u daljini. I surfanje na velikim valovima. Atmosferično iako netipično. Kad odrastem i ja ću tako surfati. Kao veliki. ;)

Video, 2:42 (Vimeo)

(via)

Nastavak

[] 2. lipnja 2016.

This is Amazing

Ovo je super, u slobodnom prijevodu originalnog This is Amazing kratka je logička igra u kojem treba rastezanjem geometrijskih likova složiti shemu kakva je na predlošku iza. Upozorenje: igra je vrlo laka i ima samo 16 razina. Flash

Nastavak

[] 2. lipnja 2016.

Zaplovimo malo u hladne vode koje, zahvaljujući globalnom zatopljenju, i nisu više tako hladne i pogledamo grupu pingvina kako uživaju u plićaku. Gdje pingvini lete traje samo 100 sekundi.

Video, 1:40 (Vimeo)

Nastavak