Skip to the main content

Arhiv za 07 mjesec 2016. godine

[] 29. srpnja 2016.

Web design in 4 minutes

Evo nečeg za web početnike: web dizajn u 4 minute, zaista jednostavan te brz i interaktivan vodič (tutorial) kroz web dizajn kao takav. Osnove koje webaši jednostavno moraju znati. Klik na linkove na dnu na kraju svakog dijela.


(via)

Nastavak

[] 29. srpnja 2016.

Grupa austrijskih nogometaša izmislila je novi ekstremni sport. Običan nogomet koji se igra na ravnoj površini je previše lagan. Alpski nogoment igra se na strmoj planinskoj kosini. Idemo! Goooool!

Video, 2:18 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 28. srpnja 2016.

Ezgif screenshot

Ezgif je web alat za dotjerivanje animiranih GIF-ova. Ako imate pokretnu sliku u tom formatu ovdje je možete odrezati, promijeniti joj veličinu, smanjiti joj zauzeće, ubrzati ili usporiti animaciju itd. Samo ne zaboravite snimiti krajnji rezultat jer inače ćete morati sve ponovo.

Nastavak

[] 28. srpnja 2016.

Video koji pokazuje klasično surfanje, ali bez daske. Bilo bi lijepo da je to stvarno moguće, a ne da se radi o lukavo dotjeranom videu u kojem je netko pažljivo obrisao daske za surfanje.

Video, 2:51 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 27. srpnja 2016.

Every Number Ever

Stranica na kojoj se, navodno, nalaze svi prirodni brojevi (cijeli, pozitivni, skup N). Nemoguće je, naravno, provjeriti jesi li baš svi jer je i sama stranica beskonačna i prije će ponestati memorije nego ćete stići do zadnjeg... Jedna zanimljiva činjenica: brojevi su poredani po veličini, uzlazno. :O


(via)

Nastavak

[] 27. srpnja 2016.

Još jedan poučan video popraćen brzim ali jasnim ilustracijama. Kako nastaju galaktike samo je jedno pitanje na koje odgovara u manje od tri minute. Minute Physics

Video, 2:55 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 26. srpnja 2016.

Mobile Statistics

Pokretna statistika (Mobile Statistics) daje nam uvid u masu podataka koji se razmjenjuju na mobilnim uređajima u stvarnom vremenu. Na stranici se nalaze brojači koji broje Google pretraživanja, WhatsApp poruke, broj prodanih mobitela, Uber vožnji, PayPal plaćanja itd. Kliknite na sat/dan/mjesec za malo veće brojke.

Pročitajte i pregled na dnu stranice.


(via)

Nastavak

[] 26. srpnja 2016.

U seriji minijaturnih videa o gradovima, napravljenih u tilt-shift i time-lapse tehnikama, na redu je Minijaturni Queenstown, grad na Novom Zelandu, avanturistička prijestolnica te države. Dvije minute, priroda i transport i sportovi i vesela pjesmica za razbuditi se.

Video, 2:17 (Vimeo)


Tagovi: #tiltshift #timelapse #video #newzealand

Nastavak

[] 25. srpnja 2016.

Klocki screenshot

Klocki je zabavna logička igra u kojoj je cilj složiti pločice tako da se linije na njima spoje. Probajte krenuti sve će vam postati jasno. Na početku jednostavno, a kasnije su razine sve teže i teže. Igra općenito nije teška, samo treba klikati. Za relaksaciju dok čekate da vam se punica javi na Skype. WebGL/HTML5

Kontrole: miš - klik na dvije pločice koje želite zamijeniti, klik za sljedeću razinu.

Nastavak

[] 25. srpnja 2016.

Pametno osmišljeni sustav semafora u Nizozemskoj uvelike smanjuje vrijeme čekanja na zeleno te omogućava ugodniju vožnju, posebno ako ste na biciklu, svuda prisutnom transportnom sredstvu u toj državi.

Video, 4:00 (YouTube)


(via)

Nastavak

1 2 3 4 ››