Skip to the main content

Arhiv za 11 mjesec 2016. godine

[] 30. XI. 2016.

The World's Biggest Pac-Man

S više od 200,000 ekrana (razina) ovo je najveća Pac-Man igra, računamo li naravno prema ukupnoj površini svih. Odaberite početni i probajte igrati (tipke sa strelicama). Tijekom igre slobodno prelazite s jednog ekrana na drugi, na svakom vas čeka kvartet poznatih duhova. Možete kreirati i dodati nove razine, prijavak je preko Facebooka.

Napravljeno za promociju Internet Explorera 9 i 30. rođendan originalnog Pac-Mana, davne 2011. godine, ali stvar radi i u drugim preglednicima. Ovdje možete vidjeti još neke brojke, u stvarnom vremenu. Novi ekrani i dalje dolaze...

Nastavak

[] 30. XI. 2016.

Pogledajte kratki eksperimentalni video Čarobna glina, napravljen pomoću gline u nekoliko boja. Zanima li vas animiranje i oblikovanje gline zavirite na YouTube kanal autora gdje ćete pronaći praktične vodiče i kratke video uratke.

Video, 3:21 (zapravo 1:35) (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 29. XI. 2016.

Trash Loop

Beskonačno bacanje papira u koš, popularan sport za trenutke najveće dosade. Uzmite papir (pomoću miša) i bacite ga u koš za smeće. Pa onda opet. I opet. Kad vam je dosta spremni ste da se vratite na posao. I bez zabušavanja!

Nastavak

[] 29. XI. 2016.

Što su to i kako nastaju neutronske zvijezde? Pogledajte još jedan iz niza poučnih videa o svemirskim temama, ispričan na pitak način, fino popraćen ilustracijama te animacijama. Autori su, pogodili ste, Kurzgesagt ekipa. Uključite titlove.

Video, 5:10 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 28. XI. 2016.

CSS Reference

U vizualnom CSS vodiču svako je svojstvo (property) objašnjeno ne samo riječima nego i vizualnim primjerom, ilustracijom ili skicom. Popis svih svojstava je lijevo, ali brže ćete doći do željenog pomoću polja za pretraživanje, iznad. CTRL+D


(via)

Nastavak

[] 28. XI. 2016.

Nismo potpuno sigurni je li ovo zaista najkraći vlak na svijetu, ali prilično jesmo da ćete ovaj video pokretati više puta čisto da potvrdite da niste nešto propustili. Javite ako saznate koliko košta vožnja u ovom čudu.

Video, 0:20 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 25. XI. 2016.

Algebra rules

Temeljna pravila algebre sabrana te koncizno objašnjena na jednom mjestu. Web sajt s nazivom koji se lako pamti napravila su dvojica matematičkih entuzijasta koji nisu mogli naći postojeće takvo mjesto. Zabilježiti, jer takve stvari zatrebaju kad se najmanje nadaš...


(via)

Nastavak

[] 25. XI. 2016.

Opuštaju li stvarno prizori poput ovih špekula u vrtnoj napravi, drvenom labirintu kućne izrade? Oko tri minute potrebno je kuglicama da prođu od starta do cilja prolazeći kroz maštovite prolaze i prepreke. Nemojte zaspati.

Video, 5:38 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 24. XI. 2016.

Popcorn

Fino gledaš kako iz vrelog lonca ispadaju vruće kokice pečene na skupom djevičanskom ulju i kreiraš mentalnu notu: treba ih staviti na sutrašnju šoping listu. Tko je još ogladnio?

NAPOMENA: Smanjite zvuk prije klika - možda vam bude previše glasno.

Nastavak

[] 24. XI. 2016.

Kratka povijest fotoaparata je animirana video-šetnja kroz neke od najupečatljivijih fotografskih kamera, od početka 20. stoljeća do 2014. godine kada je izašao iPhone 6. Možete li pokušati predvidjeti povijest sljedećih 100+ godina?

Video, 1:31 (Vimeo)


(via)

Nastavak

1 2 3 4 5 ››