Skip to the main content

Arhiv za 11 mjesec 2016. godine

[] 16. XI. 2016.

WordArt on the web

WordArt, Microsoftov alat za unos i izradu stiliziranih napisa uz dodavanje specijalnih efekata poput sjene, rotacije i savijanja od sada i u web varijanti koja nije službeni proizvod spomenute firme već sajt jednog fana. Fino složeno i funkcionalno.

Specijalni gost: Clippy! :)

Nastavak

[] 16. XI. 2016.

Video animacija koja ne traje ni minutu prikazuje nekoliko neočekivanih scena. Nabacane scene koje nemaju smisla, kako kaže autor. OPREZ: smanjiti visinu zvuka prije klika na Naopako da vas ne zateče preglasna glazbena podloga.

Video, 0:50 (Vimeo)


(via)

Nastavak

Days Since Last JS Framework

Koliko dana je prošlo od izlaska najnovijeg JavaScript frameworka (je li "okvir" dobar prijevod?) lijepo prikazuje ova web stranica. Na gornjoj sličici namjerno je stavljen upitnik da vam ne pokvari iznenađenje. Stranice je ekstremno minimalistička ali to ne smeta jer vrlo ažurno prikazuje značajan broj u stvarnom vremenu.

Nastavak

[] 15. XI. 2016.

Kratki animirani video kao odgovor na koliko je velik Mjesec, koliko je daleko od Zemlje, koliko je težak i još neka pitanja uzet će samo minut i pol vašeg vremena. I Pluton je planet! Kurzgesagt

Video, 1:40 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 14. XI. 2016.

Doom 1 Flash

Originalna videoigra Doom 1, iz 1993. godine, ako se tko sjeća, prebačena u Flash te tako igriva u web pregledniku. Djed svih FPS igara, kako ju je netko lukavo nazvao. Probajte pokrenuti Doom 1 u Flashu te se prisjetiti kako je to nekada bilo. Zanimljivo je da stvar datira iz 2008. godine, a još uvijek radi kao kompas. Kongregate

Nastavak

[] 14. XI. 2016.

Kratki video uradak Novae je umjetničko-znanstvena vizija supernove. Ovo nije kompjutorska animacija (CGI) već je napravljeno pomoću vode, akvarija i bojica. Autor je Thomas Vanz. Probajte zaustaviti video u skoro bilo kojem trenutku - je li ispao dobar wallpaper?

Za više detalja o tome kako je stvar napravljena tu je Making Of, prvi i drugi dio.

Video, 3:10 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 11. XI. 2016.

Top games by current player count

screenshot from steampowered.com

Stranica koja pokazuje trenutno najpopularnije igre na Steamu, prema broju igrača koji ih trenutno igraju. Na vrhu se nalaze Dota 2 i Counter-Strike: Global Offensive, a slijede daleko iza GTA5, Civilizacion VI, Team Fortress itd. Zanima li vas prvih 100 klik na onaj link ispod.

Alternativno, tu je sajt Steam Charts koji dodatno prikazuje grafikone, trendove i rekorde.

Nastavak

[] 11. XI. 2016.

Video od pet minuta koji govori o konceptu imaginarnim brojevima i zašto su nam oni danas potrebni. Zašto su imaginarni brojevi stvarni te zašto je njihov naziv neprikladan? U pomoć dolazi paralela s negativnim brojevima. Welch Labs

Video, 5:46 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 10. XI. 2016.

ZigZag game

Evo jedne jednostavne web igre koja se igra samo jednom tipkom, lijevom tipkom miša. ZigZag je web igra u kojoj se nećete puno ljutiti, pogotovo ako stalno igrate prvu razinu što je naravno moguće. Pazite na narančaste i crvene stvari. HTML5

Nastavak

[] 10. XI. 2016.

Ovaj video prikazuje svakodnevne promašaje, nezadovoljene stvari, frustrirajuće situacije, razočaravajuće slučajeve. Nemojte gledati, ovo je previše strašno. Čak je i format (za ugrađivanje na stranicu) loš, da ne kažem nezadovoljen. ;)

Ekipa je kreirala i izazov u kojem traži uratke na temu, pa možete sudjelovati ako ste kreativno raspoloženi.

Video, 1:17 (Vimeo)


(via)

Nastavak