Skip to the main content

Arhiv za 12 mjesec 2016. godine

[] 23. XII. 2016.

Typing Practice for Programmers

Evo jedne stranice za učenje tipkanja, za programere i one koji se tako osjećaju. Naglasak je na specifičnim znakovima koje treba znati brzo otipkati. Kliknite na "probaj demo", odaberite programski jezik i počnite vježbati.


(via)

Nastavak

[] 23. XII. 2016.

Kratki video koji objašnjava kako vezati kravatu iz perspektive prvog lica. Može li biti jednostavnije? Kad vas netko to pita sad više ne morate rasturiti vlastitu kravatu za demonstraciju nego osobu fino uputite na priloženi video.

Video, 1:43 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 22. XII. 2016.

HTML Waves

Efektna stranica koja vrti HTML5 valove na (tamnoj) podlozi. Ako vas početne postavke ne uspiju hipnotizirati možete probati mijenjati vrijednosti u meniju gore desno. HTML5, JS, izvorni kod. CodePen


(via)

Nastavak

[] 22. XII. 2016.

Dokaz da se može postati ovisnik o transportnim sredstvima je ova ptica na pokretnoj traci (stepenicama). Još kad "otkrije" lift vozit će se satima gore-dolje. ;)

Video, 0:35 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 21. XII. 2016.

Lode Runner - web

Lode Runner je platformska videoigra izašla 1993. godine. Jedna je od prvih koje su imale uključen editor razina. Bila je vrlo popularna, prebačena je na mnoge platforme i stariji igrači će je se sigurno sjetiti. Ovdje se nalazi web verzija te igre, HTML5 remake s masom razina. Izvorni kod otvoren. Editor razina uključen.


(via)

Nastavak

[] 21. XII. 2016.

Lik objašnjava različite fizikalne grane, kako su one povezane te gdje se nalaze na jednoj velikoj karti fizike. Počinje s klasičnom, kvantnom te relativnošću a završava s teorijom struna i tamnom tvari. Neće vam biti krivo ako potrošite oko osam minuta.

Video, 8:20 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 20. XII. 2016.

BW fireworks

Još jedan dokaz da se s malim brojem boja može postići veliki efekt. Crno-bijeli vatromet je interaktivna stranica koja proizvodi grafiku prema tome kamo i kojom brzinom vučete miša. Izvorni kod na GitHubu. JavaScript

Nastavak

[] 20. XII. 2016.

Kako to izgleda kad pas otkrije odbojnik za vrata (onu prepreku koja sprječava vrata da udaraju po zidu i slično) pogledajte u kratkom video-prilogu. Da, u nedostatku edukativnih videa objavljujemo šaljive kućne životinjske. Pauza s malo smijeha, a onda natrag na posao. Ne zabušavajte, još nije petak navečer. :)


Video, 0:38 (YouTube)

Nastavak

[] 19. XII. 2016.

20 Years of CSS

17. prosinca 1996. godine objavljen je prvi CSS standard.

Povodom 20 godina CSS-a W3C je složio vremensku liniju, povijest s označenih važnijim događajima poput Zen Gardena i Acid2 testa. Sretan rođendan!


(via)

Nastavak

[] 19. XII. 2016.

Jedi vitez iz Zvjezdanih ratova i samuraj iz feudalnog Japana, zanimljiva kombinacija u kratkom filmu o slijepom ratniku. Usput budi rečeno, jeste li već bili u kinu pogledati najnoviji film iz franšize - Rogue One?

Video, 3:29 (2:20) (YouTube)


(via)

Nastavak

1 2 3 4 ››