Skip to the main content

Arhiv za 02 mjesec 2017. godine

[] 28. veljače 2017.

Cowboy Football

U kaubojskom nogometu lopta se ne šutira nogom već se gađa pištoljem. Cilj je, naravno, zabiti gol i prijeći na slijedeću razinu. Igra se može igrati na webu (Unity), ali i skinuti na računalo (Window, Linux, Mac). Zahtjeva strpljenje. Metaka je beskonačno.

Kontrole: WASD za kretanje, miš za okretanje, SHIFT za trčanje i klik za pucanje.

Nastavak

[] 28. veljače 2017.

Kratki video koji govori o ogromnim svemirskim veličinama, udaljenostima i dimenzijama pokušava ilustrirati koliko smo zapravo, mi, Zemljani, zapanjujuće mali u odnosu na svemir koji je (gotovo, a po nekima i bukvalno) beskonačan. Ted Ed

Video, 3:54 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 27. veljače 2017.

The Matrix Screensaver

Želite li se efektno, sa stilom udaljiti od monitora otvorite u web pregledniku Matrix screensaver (čuvar zaslona) i sačekajte, možda se netko sjeti tog filma s kraja prošlog stoljeća. 17 godina je prošlo već, a kao da je još jučer rasturao u kinima... HTML5

Nastavak

[] 27. veljače 2017.

Devet različitih algoritama za sortiranje, u boji, tj. prikazanih pomoću boja za jasniju ilustraciju i razumijevanje. Bubble Sort, Quick Sort, Merge Sort itd. Tri različita sortiranja: slučajni brojevi, obrnuto te skoro sortirano.

Video, 3:21 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 24. veljače 2017.

Is It Lunchtime Yet?

Nestrpljivo gledate na sat i nervozno čekate vrijeme za ručak. I onda jednog dana izgubite sat. Da ne biste morali kupovati novi tu je stranica Je li vrijeme za ručak koja daje kratki i jasni odgovor na to bezvremensko pitanje.

:)

Nastavak

[] 24. veljače 2017.

Ovako to izgleda kad jedna gospodična mačka pokuša uzeti zalogaj mladom gospodinu psu. I onda dođe do tzv. greške u proračunu. Video se uspori pa ubrzajte ako vas to nervira. Dobar tek, naravno!

Video, 0:42 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 23. veljače 2017.

Is It Wednesday Yet?

Sredina radnog tjedna, da. Ako vas probude u gluho doba noći i pitaju je li danas srijeda sad znate stranicu koja daje ekskluzivni odgovor na to pitanje. Inače, jeste li produktivniji u srijedu ili recimo ponedjeljak?

Prethodno: stranice za utorak, četvrtak te petak.

Nastavak

[] 23. veljače 2017.

Želite li saznati zanimljive i korisne stvari o spavanju, pogledajte video koji nabraja devet otkrića o snu do kojih su znanstvenici došli proučavajući snove. Spavate li dovoljno ovih dana ili odlažete tu aktivnost za mirovinu?

Video, 10:35 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 22. veljače 2017.

Dreams and Reality

Fina i lagana platformska igra Snovi i stvarnost je endem koji se odmah prođe. Dobra klavirska pratnja, lijepa priča i poanta na kraju. Petnaestak minuta. Unity

Kontrole: A/D ili lijevo/desno za kretanje, W ili gore za skok, razmaknica za stvaranje oblačića po kojima se možemo penjati.

Nastavak

[] 22. veljače 2017.

Jedna karakteristična stvar za filmove velikog Alfreda Hitchcocka koju on često koristi, a o kojoj se vrlo malo govori. Pogledajte Hitchcockov pad (Falling for Hitchcock), traje samo minutu.

Video, 1:01 (Vimeo)

Nastavak

1 2 3 4 ››