Skip to the main content

Arhiv za 03 mjesec 2017. godine

[] 31. ožujka 2017.

Copycat game

U zabavnoj logičkoj igri Copycat potrebno je kroz niz dosjetljivo smišljenih razina dovesti mačke do odredišta. Koristite strelice za kretanje lijevo, desno, gore i dolje. Tipka F za fullscreen. Igra je hostana na CodePenu. HTML5, JavaScript

Nastavak

[] 31. ožujka 2017.

Mačke se ponašaju čudno ne zbog dosade ili nemira već zbog urođenog instinkta: njihovi su divlji preci razvili vještine i navike zbog kojih su opstali u opasnom okruženju. Animirani Ted-Ed video (lekcija) by Tony Buffington.

Video, 4:58 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 30. ožujka 2017.

Meteor showers from space

Lijepa interaktivna vizualizacija meteorskih kiša. Kotačić za zoom, lijeva tipka za okretanje, a desna za pomicanje u 3D prostoru. Gore lijevo birate jednu od i sve meteorske kiše. Njihov popis s kratkim opisima možete naći na Wikipediji. Autor: Ian Webster.


(via)

Nastavak

[] 30. ožujka 2017.

Kratki znanstvenofantastični film Čudne zvijeri (Strange Beasts) je priča o igri u dopunjivoj stvarnosti (augmented reality) i neobičnim prividnim ljubimcima koji se mogu u njoj kreirati. Autor je Magali Barbé, lik koji radi specijalne efekte za komercijalne filmove.

Video, 5:20 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 29. ožujka 2017.

Fluid Paint

Web programom za tekuće crtanje proizvest ćete crteže koji kao da su napravljeni temperama ili vodenim bojicama. Nema brdo opcija, ali postojeće su taman dovoljne za izradu pozadine, šablona ili nečeg trećeg. Ako kreirate nešto dobro slobodno pošaljite uradak na uvid. :) HTML5

Nastavak

[] 29. ožujka 2017.

Ova mačka na skateboardu dolazi iz daleke nam Australije i predstavlja rijedak primjerak potomka opake šumske zvijeri koji kao da je rođen za dasku na kotačima. Tony Hawk, sakrij se! :)

Video, 3:28 (YouTube)

Nastavak

[] 28. ožujka 2017.

A Soft Murmur

Lagan žamor (A Soft Murmur) je stranica s ambijentalnim zvukovima namijenjena vraćanju pažnje, zaboravljanju pjesme koja se uporno vrti u glavi i inim stvarima koje vam ne daju da se koncentrirate na posao koji je pred vama. Nudi deset različitih pozadinskih zvukova, među kojima se nalaze kiša, valovi i cvrčci. Postoji verzija za Android uređaje, dok je za iPhone u izradi. Svi audio zapisi su preuzeti sa sajta Freesound.org.

Nastavak

[] 28. ožujka 2017.

Ekonomija putničkih klasa u zrakoplovu ili kako se avio-kompanijama isplati prodavati karte po toj i toj (niskoj) cijeni. Još jedan dobar video prilog kojeg potpisuje WendoverProductions. Kada i kako su nastale avionske putničke klase, kakva je trenutna situacija i što dolazi u skoroj budućnosti?

Video, 11:35 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 27. ožujka 2017.

MarkApp screenshot

Stranica MarkApp napravljena je za promociju JavaScript biblioteka koje se mogu koristiti bez pisanja samo JavaScript koda. Nisu svi web autori tome vični, a i brže je stvar napraviti u HTML-u. Na popisu je trenutno 25 takvih biblioteka, pa izvolite.

Nastavak

[] 27. ožujka 2017.

Ovo su nekad bile zvijeri kojih su se bojale sve šumske i ine životinje, a onda im se desio čovjek koji ih je pripitomio i pretvorio ih u kućne ljubimce koji gube bitku protiv kauča, kao što pokazuju šaljive scene u priloženom videu Psi protiv kauča.

Video, 3:03 (YouTube)


(via)

Nastavak

1 2 3 4 5 ››