Skip to the main content

Arhiv za 04 mjesec 2017. godine

[] 28. travnja 2017.

Novi video uradak iz poznate radionice nabraja 29 zanimljivih arheoloških otkrića, od velikih štakora do glinenih vojnika. Na zanimljiv način, kako smo već navikli od Mental Floss-a. Pronađite 10 minuta.

Video, 10:44 (YouTube)

Nastavak

[] 28. travnja 2017.

WebGL grass

Interaktivna WebGL trava dolazi u klasičnoj zelenoj varijanti s povremenim cvijetom, njiše se na vjetru i drži se raznih parametara koje je moguće mijenjati u meniju u gornjem desnom kutu ekrana. Rotiranje, pomicanje i slično pomoću miša.

Nastavak

[] 27. travnja 2017.

Learn Git branching

Interaktivni vodič kroz grananje u Gitu (Git Branching), jednu od esencijalnih programerskih Git vještina. Kao web aplikacija, pri čemu je repozitorij simuliran pomoću JavaScripta. Poseban i zbog toga što je jako dobro složen, lijep primjer kako današnji web vodič kroz osnove nečega treba realizirati. Ja odoh po uzoru pisat vodič kroz seks... :)

Nastavak

[] 27. travnja 2017.

Kuglački majstor je ostvario najbržih 300 na svijetu tj. 12 puta je iz prve počistio 12 staza za 86.9 sekundi. Meni bi trebalo jedno pola sata i oko 50 bacanja da dođem tek do 200. Što mislite, iz kojeg mu je pokušaja ovo uspjelo?

Video, 1:48 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 26. travnja 2017.

Fornasetti - screenshot

Na stranici fornasetti.com nalazi se lijepo animirani tunel napravljen u WebGL-u. Na raspolaganju je nekoliko uzoraka, svi dobri. Mijenjate ih lijevim klikom miša. Koji je najsličniji zamišljenim prolazom kroz crnu rupu?

Nastavak

[] 26. travnja 2017.

Ista kemijska formula, ali potpuno drugačija stvar. Neke molekule imaju "zle blizance" (imamo li bolji prijevod za "evil twin"?) koji nisu korisni i prave štetu. Zašto je to tako i koja je veza između njih otkriva kratki video koji ne traje ni tri minute.

Video, 2:49 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 25. travnja 2017.

Arc Flower

Arc Flower je animirani CSS cvijet, web uradak napravljen pomoću HTML-a i CSS-a (zapravo, pomoću Hamla i SCSS-a; kliknite na menije desno uz okvire za "čiste" varijante), bez linije JavaScripta. CodePen

Nastavak

[] 25. travnja 2017.

Kako to izgleda kad kornjača kihne? Nije kao onaj medvjed, panda koji kihanjem plaši kolegu (baš sad nemam link), ali je svejedno vrlo rijedak događaj. Inače, kod snimanja videa nije ozlijeđena ni jedna kornjača i slično.

Video, 0:18 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 24. travnja 2017.

Colorable

Web alat Colorable se može uporabiti za pronalaženje kontrasta, tj. boje koje je kontrast zadanoj. Probajte nekoliko puta kliknuti na tipku "Random", možda se dokopate izvrsne kombinacije koja vam inače ne bi pala na pamet. CTRL+D

Nastavak

[] 24. travnja 2017.

Kako bi to različit svijet bio da čovjek može samog sebe škakljati. Pogledajte video i saznajte zašto se u načelu ne može i zašto se neki ljudi ipak mogu. U jednom eksperimentu koristili su VR naočale... SciShow

Video, 2:40 (YouTube)


(via)

Nastavak

1 2 3 4 ››