Skip to the main content

Arhiv za 06 mjesec 2017. godine

[] 21. lipnja 2017.

Default router passwords

RouterPasswords je baza standardnih lozinki usmjernika (routera) koja vam može zatrebati ako ste zaboravili onu od svojeg ili vam se ne da listati priručnik za uporabu. Lista trenutno broji 329 proizvođača. Ako nemaju vaš model probajte lozinku drugog modela, možda upali.

Btw Tko sve nije promijenio defaultnu lozinku svojeg routera? :) Slobodno dignite ruku. Opa, koliko vas ima! Znate što vam je činiti, nije to bezazlena stvar...

Nastavak

[] 21. lipnja 2017.

Zašto se ponekad nakon trčanja osjećamo kao da smo uzimali upitna opojna sredstva (takozvani Runner's High) i koja je razlika između prirodnog takvog stanja i onog uzrokovanog opijatima objašnjava kratki video. Evo vam razloga za počet vježbati. Ali od sutra, danas odmaramo... SciShow

Video, 2:56 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 20. lipnja 2017.

Big Long Now

Jedan zanimljiv uradak iz vremena od prije nekoliko godina kad je Flash vladao web stranicama: beskonačna vrata koja otvarate i otvarate i otvarate (povlačenjem miša). Zapravo, nismo sigurni da su beskonačna jer nismo otvorili sva. Ako netko bude nek nam slobodno javi što se nalazi iza zadnjih vrata. Hvala unaprijed. Autor: Rafaël Rozendaal.


(via)

Nastavak

[] 20. lipnja 2017.

Ovaj video koji govori o tome kako pravilno namotati kablove i žice zapravo otkriva samo jednu caku koju možda eventualno niste znali. Ako pak to nije baš nešto, probajte sami snimiti dobar video savjet i poslati nam poveznicu. Objavit ćemo stvar besplatno. Zaozbiljno.

Video, 4:30 (YouTube)

Nastavak

[] 19. lipnja 2017.

Hex Shifter

Hex Shifter je minimalistički web alat za kreiranje web boja koje su u obliku #RRGGBB pomoću promjene svake od 6 znamenki crvene, zelene i plave nijanse. Jednostavno mijenjate nijanse pomoću klika na gore i dolje i kad ste zadovoljni skopirate dobitnu kombinaciju.


(via)

Nastavak

[] 19. lipnja 2017.

Vrijeme je za povratak lijepih time-lapse videa prirode... Naziv ovog uratka je Fractal. Tri i pol minute fantastičnih snimaka oluje, u visokoj rezoluciji koja ide do 4K. Sad mi samo još treba monitor koji može to sve prikazati. Odoh ja na kladionicu... Autor: Chad Cowan.

Video, 3:23 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 16. lipnja 2017.

OpenSpeedTest

Za razliku od nekih drugih web alata za testiranje brzine vašeg kutka interneta, test koji se nalazi na OpenSpeedTest.com napravljen je u čistom PHP-u. Kliknite na "Start..." i provjerite kako stojite s brzinom danas. Samo pričekajte da ja prvo smanjim svoju... ;)

Nastavak

[] 16. lipnja 2017.

Steam top rated games

Možete li probati pogoditi koje su igre dobile na Steamu najviše ocjene od strane korisnika? Ne bi vjerovali, ali to su:

1. One Finger Death Punch 98%
2. Iron Snout 98%
3. Factorio 98%
4. Portal i Portal 2 98%
5. Hidden Folks 99%

Za Portale ste vjerojatno čuli, no jeste li znali za koji od ostalih naslova? Gdje su ostali poznati naslovi koje igraju tisuće i tisuće igrača?

Kad ja konačno izdam igru preko Steama bit će to lijepih 100%. Budite spremni! ;)

Kotaku

Nastavak

[] 14. lipnja 2017.

Reaction Timer

Evo zanimljive ideje: pritisnite START kad ste spremni i kad se promijeni boja pozadine stranice kliknite što prije na STOP. Program će izmjeriti vrijeme reagiranja. Probajte koliko ste brzi "na mišu" i s drugim bojama pozadine...


(via)

Nastavak

[] 14. lipnja 2017.

1995. godine znanstvenici su usmjerili teleskop Hubble prema tamnom prostoru koji je izvan utjecaja svjetlosnog zagađenja okolnih zvijezda. Područje je bilo naizgled prazno... Što su zaključili nakon deset dana? Koliko smo mali u svemiru? TED-Ed

Video, 4:08 (YouTube)


(via)

Nastavak

1 2 3 ››