Skip to the main content

Arhiv za 08 mjesec 2017. godine

[] 31. VIII. 2017.

Faraway: Puzzle Escape

Punim imenom Faraway: Puzzle Escape; ova igra je fino sređena mozgalica iz prvog lica u kojoj je potrebno proći kroz šest dobro složenih razina. Njih inače ima više, ali samo ih je toliko u besplatnoj web varijanti, za više se uputite na Google Play ili AppStore. Bilo kako bilo, i ovih šest je dobra zabava. Budite strpljivi i pronađite izlaz na kraju svake od njih. Igra se samo mišem. Unity (WebGL)

Nastavak

[] 31. VIII. 2017.

Ovo je ponešto duži "uradi sam" video ali isplati se pogledati jer lijepo i detaljno objašnjava proces izrade uređaja za postavljanje domino pločica koji će biti dobrodošao svakome tko planira srušiti svjetski rekord u rušenju nanizanih domina.

Video, 7:00 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 30. VIII. 2017.

Offline page

Web stranica koju čitate offline sadrži kraći tekst za pročitati, ali samo ako niste spojeni. Potrebno je, dakle, u web pregledniku otići offline. To se, primjerice, u Firefoxu radi tako da pritisnete ALT+F i onda K. (Ne zaboravite ponoviti za povratak u online, posebno ako kanite nastaviti čitati najbolji blog u svemiru.) Autor: Chris Bolin.


(via)

Nastavak

[] 30. VIII. 2017.

Kratki video će vas naučiti kako nacrtati 3D ljestve, ali ne kao običan crtež na papiru, nego nešto što će prilikom pogleda sa strane izgledati kao prave ljestve u trodimenzionalnom prostoru. Potrebni su vam: olovka, marker i malo strpljenja. Autor: Jonathan Harris.

Video, 2:10 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 29. VIII. 2017.

Hashtag 10 years

23. kolovoza 2007. prvi je put predložen znak "#" kao hashtag, nešto što je danas normalna stvar na društvenim mrežama i šire. Zašto baš "#"? Zato jer se lako otipkao na tada još uvijek čestim telefonima s brojčanom tipkovnicom. Više detalja o prvoj uporabi hashtaga prije 10 godina pročitajte na prigodnom zapisu na Twitter blogu.

PSA: Vratili smo se s podužeg odmora i nastavljamo istim tempom (svakodnevno osim vikenda).


(via)

Nastavak

[] 29. VIII. 2017.

Detaljne video upute o tome kako napraviti filmski trailer možda vam zatrebaju ako ste snimili dobar film u rangu blockbustera, samo ne znate kako složiti strašnu najavu. Slobodno pogledajte i ako ne snimate filmove, baš je informativno. :)

Upozorenje: prije pokretanja stišati zvuk jer je video glasan.

Video, 2:31 (YouTube)


(via)

Nastavak

Simple D3 clock

Jedan dobar JavaScript sat koji koristi D3 biblioteku (za izradu dinamičkih vizualizacija u web pregledniku), a izgleda kao klasična analogna varijanta. Izvorni kod te HTML na samoj stranici. Autor: Tom Pearson. Licenca nepoznata. Koliko je sati kod vas?

Nastavak

[] 7. VIII. 2017.

Kako nastaju jezični naglasci (akcenti), zašto nastaju i tko to govori bez naglaska samo su neka pitanja na koja ovaj kratki ali poučni video daje odgovore. Inače lik koji priča ima šik vestu. Zna tko gdje se takva može kupiti?

Video, 5:47 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 4. VIII. 2017.

Coffee is the color

Netko se sjetio potražiti HTML boje koje su riječi u engleskom jeziku, tj. boje koje se u heksadecimalnom zapisu RRGGBB ili skraćeno RGB mogu pročitati kao riječi od 6 ili 3 slova. Tako se npr. boja #C0FFEE može pročitati kao "coffee" (kava). Interaktivna tablica omogućava nekoliko sortiranja kao i kopiranje boja jednostavnim klikom.


(via)

Nastavak

[] 4. VIII. 2017.

Što znači kad meteorolog najavi da je 50% moguć pljusak? Prema kojoj se formuli to računa i zašto nemaju svi meteorolozi istu računicu i kad će već jednom pasti kiša, ovo više nije normalno, dokle ćemo uzdisati u sauni?!

Video, 2:17 (YouTube)


(via)

Nastavak

1 2 ››