Skip to the main content

Arhiv za 09 mjesec 2017. godine

Winamp 2 web

HTML5 izvedba programa Winamp (verzija 2.9) koji je ne tako davno bio, a ponegdje još uvijek jest, de facto aplikacija za sviranje glazbe na Windows računalima. Potreban je noviji web preglednik, ne radi u IE i starim inačicama.

Sjećate li se onog zvuka od nekoliko sekundi koji je svirao po defaultu? Ne? Pritisnite PLAY. ;)

Chrome Edge Firefox Opera Safari

Autor: Jordan Eldredge. Izvorni kod i dokumentacija na Githubu.

Nastavak

[] 29. rujna 2017.

Evo nekoliko korisnih savjeta na temu kako spasiti mokru knjigu. U načelu, postupak se svodi na tri koraka: pokupiti vlagu pomoću papirnatih ubrusa, osušiti knjigu pomoću ventilatora i stisnuti stranice da opet budu ravne. Tu je i savjet što činiti ako baš sad nemamo vremena za ovaj postupak.

Video, 2:39 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 28. rujna 2017.

Where is the Sloth

U vrlo jednostavnoj web igri Gdje je ljenjivac (Where is the Sloth) cilj je pomoću periskopa koji vidi samo mali dio stranice brzo pronaći malog sisavca. Upozorenje: smanjite zvuk na računalu prije nego što krenete jer će možda biti suviše glasno.

Sad opet neću moći tu melodiju izbaciti iz glave... Srećom tu je Unhear It.


(via)

Nastavak

[] 28. rujna 2017.

Kad zrak puše kroz pijesak pijesak se ponaša kao tekućina. U ovom videu pijesak je stavljen u posudu u koju zrak puše s donje strane. Loptica uronjena u pijesak brzo "ispliva" na površinu. Šteta što kvaliteta videa nije malo bolja.

Video, 1:24 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 27. rujna 2017.

Ball Pool

Brza interaktivna HTML5 stranica puna loptica (Ball Pool) omogućuje igranje s mnoštvom loptica tj. šarenih 2D krugova kojima punimo stranicu. Pritisnite lijevu tipku na mišu i držite koliko želite napraviti novih. Postojeće loptice možete pomicati povlačenje. Dvoklik na pozadinu za novi ekran. Nemojte dugo.

Nastavak

[] 27. rujna 2017.

Vrlo kratki video koji demonstrira nekoliko trikova s video-kamerom. Meni je najzanimljiviji ovaj koji pretvara cvjetaču u tortu. Jestivu tortu, ne dijagram-tortu. Toliko za sad, idemo dalje tražiti video koji objašnjava kako mrkvu pretvoriti u sladoled...

Video, 1:00 (YouTube)

Nastavak

[] 26. rujna 2017.

Liquid Particles

Tekuće čestice (Liquid Particles) naziv je jedne fine HTML5 demonstracije tj. interaktivne web igračke koja je začudno zarazna: probajte pomicati miša unutar kvadrata na sredini ekrana te pritisnuti i držati lijevu tipku.

Nastavak

[] 26. rujna 2017.

Vrlo dobar kratki film Pod ja lava priča o trojici cimera koji moraju preživjeti opaku novonastalu situaciju. Ovaj video uradak je jako dobro napravljen i s nestrpljenjem čekamo što će autori sljedeće smisliti. Oprez: strava, nije za djecu. Rocket Jump

Video, 6:26 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 25. rujna 2017.

Button Sandbox

Je li ovo najbolje protiv stresa ili nešto za vrijeme kratiti, odlučite sami. Uglavnom imate hrpu krugova koje možete bojati klikanjem. Pa onda klikate i klikate i klikate i tko će prvi sve i koliko stignete u deset sekundi i tako to. I nakon što poklikate sve shvatite da su prošle emocije i otišla negativna energija. Sto posto. ;)

Nastavak

[] 25. rujna 2017.

Zašto neki ljudi imaju veliku toleranciju na začinjenu hranu, dok drugima smeta i prisutnost nekoliko zrna papra, ljute paprike i drugih lijepih kulinarskih dodataka saznajte u novom nastavku SciShowa koji odgovara na masu takvih pitanja.

Video, 2:50 (YouTube)


(via)

Nastavak

1 2 3 4 5 ››