Skip to the main content

Arhiv za 11 mjesec 2017. godine

[] 30. XI. 2017.

Sandcastles

Onaj doživljaj kad kao klinac gradiš kule u pijesku, na plaži, a onda dođu valovi i sve unište od sada u zgodnoj web izvedbi. Kule gradite pomoću miša, a kad napunite ekran sačekajte valove. Ne zaboravite uključiti zvučnike. Na početku birate želite li HTML5 ili Flash verziju.


(via)

Nastavak

[] 30. XI. 2017.

Dva luda letača u onim wingsuit odijelima iz leta uskaču u mali avion, pri brzini od oko 135 km/h. Pričaju francuski, ali ubačeni su engleski podnapisi. Samo za profesionalce, ne pokušavajte ovo kod kuće, a možda ni u VR-u.

Video, 2:22 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 29. XI. 2017.

TLDR

Za pomoć u uporabi komandne linije na Linuxu koristimo man stranice, no one su često preduge, previše teksta. Nova man alternativa zove se TLDR. Za one kojima se žuri te nisu za čitanje dugih stvari TLDR će stvar objasniti u svega nekoliko rečenica.

Dokumentacija za neke stvari je previše štura zaboraviti na man. Recimo za git je objašnjeno samo kako dobiti verziju te pomoć, dok neki alati uopće nemaju tldr stranicu. Za test možete otići na službene stranice i isprobati live demo.

Nastavak

[] 29. XI. 2017.

Za crtanje po vodi treba vam poseban marker i, naravno, voda. Ako se voda kreće dobivamo i efekt animacije. Šteta što ovakva remek-djela ne traju dugo. I na kraju ide trik kako "vodeni" crtež pretvoriti u privremenu tetovažu.

Video, 4:04 (YouTube)

Nastavak

Modern IRC Client Protocol

Moderna dokumentacija za IRC protoko na klijentu, koja se dopunjava prema zahtjevima publike, s GitHub repozitorijem te preglednim dizajnom bez suvišnih slika.

Sljedeće godine se navršava 30 godina IRC-a. Baš me zanima hoće li se netko sjetiti...

Nastavak

[] 28. XI. 2017.

Što činiti ako vam se namoči džepni telefon tj. kako osušiti mobitel? Nekoliko korisnih savjeta za one kojima stvarčica slučajno padne u vodu, lokvu, kadu, akvarij, sudoper i tako dalje. SciShow

U međuvremenu, može li netko posuditi malo riže? Može i nejestive.

Video, 3:45 (YouTube)


(via)

Nastavak

Animated bg canvas

Animirano platno (Animated Background Canvas) je novi lijepi web efekt za ostaviti preko cijelog ekrana, neka se vrti. Bonus opcija je zanimljiv efekt krugova prilikom susreta sa strelicom miša koji nas je zarazio pa smo tu proveli vrijeme. Umjesto da se pripremamo za novi radni tjedan. CodePen

Nastavak

[] 27. XI. 2017.

Pogledajte kako šleper sa specijalnom dugom prikolicom rješava oštro skretanje noseći 60+ metara dugačku lopaticu (elisu) turbine. A odmah poslije uz zavoj most, šuma i ograda. Uz sve to pada i kiša. I onda još jednom po drugu lopaticu...

Video, 2:37 (YouTube)

Nastavak

[] 24. XI. 2017.

Sometimes red, sometimes blue

Web stranica Nekad crveno, nekad plavo (Sometimes Red, Sometimes Blue) je upravo to što joj ime govori. Ponekad je crvena, a ponekad plava. Slučajni odabir. Nema veze s političkim strankama. Dobra fora za oklade. Pritisnite F5 za sljedeću rundu.

Pogledajte i ljubičastu stranicu. :)

Vezani zapisi:

- Zvukovi sortiranja
- Web igra: Padač
- Generator paleta boja
- Textalyser, za analiza teksta
- Scoreboardz
- Slučajna pogreška
- Točka na obzoru

[] 24. XI. 2017.

Kratko, ali smiješno: nekoliko različitih uličnih znakova "Nema parkiranja" koji se pomiču u stilu pomicanja uvodnog teksta u filmovima iz serijala Zvjezdani ratovi. Glazbena podloga naravno. Samo dvadeset sekundi. Koliko još dana do Posljednjeg Jedija?

Video, 0:20 (YouTube)


(via)

Nastavak

1 2 3 4 5 ››