Skip to the main content

Arhiv za 12 mjesec 2017. godine

[] 29. XII. 2017.

Top passwords 2017

Na listi najpopularnijih lozinki 2017. godine prema kompaniji za mrežnu sigurnost SplashData i dalje su vodeće "123456" te "password". Ako vam se neka od zaporki nalazi na ovoj listi zapitajte se koliko su vam važni podaci i računi. Prenosimo prvih deset:

Nastavak

[] 29. XII. 2017.

Je li evolucija malo skrenula pa kornjače postaju brže, a mačke sporije ili je mačka dužna kornjači par bitcoina? Treći razlog zašto bi kornjača ganjala mačku nam ne pada na pamet. Uglavnom, je li počeo konačno zadnji vikend u ovoj godini?

Video, 1:18 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 28. XII. 2017.

Days since birth

Unesite dan rođenja i dobit ćete broj dana prošlih od tada i to je sve. Nešto za zamisliti se na kraju godine. Koliko je prošlo i koliko je još ostalo? Je li bilo ispunjeno kvalitetnim sadržajem? Koji je smisao života? Zašto se kazaljke na satu kreću u smjeru kazaljke na satu itd.

Nastavak

[] 28. XII. 2017.

Animacije protoka prometa na 30 različitih vrsti križanja pokazuju koliko su učinkovite, od vrlo jednostavnih do vrlo kompleksnih. Snimljeno u videoigri Cities: Skylines koja je, kažu, realističnija od SimCityja. Šest minuta, lagana pozadinska glazba, skoro za opuštanje.


(via)

Nastavak

[] 27. XII. 2017.

Choose an open source license

Želite li svoj programski uradak staviti u otvoreni kod, a ne znate koju bi licencu odabrali, možda će vam pomoći stranica koja uvelike ubrzava i jako pojednostavljuje biranje licence otvorenog koda. Odgovorite na maksimalno dva pitanja i možete kopirati tekst i poveznicu.


(via)

Nastavak

[] 27. XII. 2017.

Za dizanje ili produžetak dobrog raspoloženja pogledajte psiće pasmine Kavalir kralja Karla koji se igraju u dvorištu te uništavaju prirodu i smanjuju agresiju rješavanjem negativne energije. Mace su okej, ali vrijedi bar ponekad i pse snimiti. The Pet Collective

Video, 1:36 (YouTube)


(via)

Nastavak

Bitlisten

Slušajte Bitcoin transakcije u stvarnom vremenu pomoću stranice koja ih prikazuje i svira na zanimljiv način. Smanjite zvuk na zvučniku ili slušalica pošto je ipak malo preglasno. Inače, jeste li stigli kupiti ponešto tih novčića prije nego što je im cijena skočila u orbitu?

Jedan Bitcoin trenutno vrijedi oko 17.5 tisuća dolara.

Nastavak

[] 20. XII. 2017.

Na što liči pizza u orbiti tj. kako to izgleda kad astronauti (Ekspedicija 53) na Međunarodnoj svemirskoj postaji naprave pizza party. Improvizirajući i bez sira. Jesu li već izmislili uređaj za izradu pizze na Marsu? Ako nisu idem onda ja...

Video, 1:00 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 19. XII. 2017.

Hello World!

Kako izgleda programski kod za Hello World u više od 300 programskih jezika pogledajte na ovom popisu. Za prvi "Hello, World!" smatra se program napisan u C-u te spomenut u knjizi Programski jezik C iz 1978. godine. Jezici među posljednjima dodani na popis su Swift, Go, Chill, Nomad, Hack, Ring, Crystal, Julia, Elixir, Red, Kotlin, Elm, Dart itd. Koliko njih vam je poznato?


(via)

Nastavak

[] 19. XII. 2017.

Vrlo neobično video objašnjenje kako rasturiti AT-AT. Ako ste gledali Zvjezdane ratove onda znate da su to one hodalice u koje stane nekoliko imperijalnih vojnika. Postoji trik kako ih brzo uništiti, što je, između ostalog, ovdje demonstrirano. :)

Ograda iza je dobro mjesto za reklamu. :)

Video, 0:40 (YouTube)


(via)

Nastavak

1 2 3 4 ››