Skip to the main content

Arhiv za 02 mjesec 2018. godine

[] 28. veljače 2018.

Simple Snake Game

Jednostavna HTML5 zmija, igra koja je dobra i za učenje JavaScripta. Probajte maksimizirati JS kod koji je pregledan, dobro komentiran i razumljiv. Gmaz se kontrolira kursorskim tipkama. Eh, kad se sjetim one Zmije na Nokiji 3310... ;) Autor: Caio Paiola, CodePen

Prethodno: HTML5 zmija.

Nastavak

[] 28. veljače 2018.

Nekoliko korisnih savjeta na temu gdje i kako postaviti Wi-Fi usmjerivač (router). Što smeta signalu i koji materijali apsorbiraju valove? Ako se razumijete u tematiku slobodno preskočite. Savjeti su više za Wi-Fi početnike poput, pogodili ste, mene. ;)

Video, 3:45 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 27. veljače 2018.

The Disconnect Issue 1

The Disconnect je online digitalni magazin koji se mora čitati offline tj. ne pokazuje sadržaj tako dugo dok ne prekinete vezu s internetom - kliknete na "Work Offline", isključite wi-fi, blokirate se u vatrozidu ili isčupate mrežni kabel. Kad ste uopće zadnji put bili offline?


(via)

Nastavak

[] 27. veljače 2018.

Kretanje ovaca, iz zraka tj. snimljeno kamerom iz drona izgleda umirujuće, možda posluži ako ne možete zaspati, a brojanje ovaca ne prakticirate jer je izašlo iz mode. Osim toga, predugo traje - ja zaspim tek kad brojanjem prijeđem milijun grla. :(

Video, 3:28 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 26. veljače 2018.

Lots of many

Mnogo svega (Lots of many) je nekakva plava posuda iz koje izlaze narančaste loptice kojih ima vrlo mnogo. Mi smo skoro sat vremena čekali da ih ponestane, no nedovoljno, jer eto još uvijek idu. Možda kad padnu sa strane ponovo dođu na red? :) Autor: Rafael Rozendaal

Nastavak

[] 26. veljače 2018.

Kratki video koji ilustrira kako bi mogla izgledati potencijalna najezda hodajućih mrtvaca u Lego varijanti. Prilično zastrašujuće ili skoro bezopasno? Video traje vrlo kratko - samo 22 sekunde. Upozorenje: nasilje. Autor: Nicholas King

Video, 0:22 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 23. veljače 2018.

Top JavaScript Trends 2018

Niz zapisa vezanih uz programiranje te JavaScript završavamo s jednim pregledom naj JS trendova koje treba pratiti u 2018. godini. Tu spadaju React vs Vue, Next.js, Angular, Reason, GraphQL, Storybook itd. Bonus: Web Assembly. Idemo programirati?

Nastavak

[] 23. veljače 2018.

Jedna dobar postavljeni niz od raznih predmeta te domino pločica: uzlazna lančana reakcija koja ide prema gore po stepenicama. Jedino što lik nije na početku trebao reći iz kojeg im je pokušaja ovo prošlo - bila bi veća fora da je bio samo jedan. ;)

Video, 2:22 (YouTube)

Nastavak

[] 22. veljače 2018.

Escape the game

U jednostavnoj minimalističkoj web igri nazvanoj Bijeg (Escape) cilj je izbjegavati prepreke i metke i izdržati čim duže. Mi smo opstali cijelu minutu, prije nego što su nas opomenuli da smo preglasni i da je to samo igra. ;) Kontrole: tipke W A S D i miš za pucanje.


(via)

Nastavak

[] 22. veljače 2018.

Ovako zvuči led debljine 45 milimetara koji puca kad netko kliže po njemu. Snimljeno na jezeru blizu Stockholma početkom prosinca prošle godine. Klizač navodno ne čuje taj zvuk, potrebna je udaljenost da dobro odjekne. Može fino poslužiti recimo za zvuk lasera u nekom ZF filmu. Ne pokušavati kod kuće i tome slično.

Video, 3:33 (YouTube)


(via)

Nastavak

1 2 3 4 ››