Skip to the main content

Arhiv za 03 mjesec 2018. godine

[] 30. ožujka 2018.

No code

"Najbolji način za izradu sigurnih i pouzdanih aplikacija" je programiranje bez koda. Ovaj repozitorij na GitHubu će vam u tome pomoći. Radi na svim platformama i svim verzijama. Javite ako zapne. Vjerojatno vam neće trebati pomoć.

Dobri su i komentari. :)

Nastavak

[] 30. ožujka 2018.

Kratki video-odgovor na pitanje što psi vide na zaslonu televizora, je li njihov doživljaj TV programa bar blizu našeg ili vide nešto vrlo vrlo drugačije? Dakle crtići - ne, novi televizor - možda, šetnja - da. SciShow

Video, 3:40 (YouTube)

Nastavak

Spilled Paint

Jedan dobar web uradak koji koristi JavaScript i matematiku za postizanje finih prelijevanja boja. Sad još netko treba napraviti čuvar zaslona u istom stilu. Savjet: smanjite veličinu prozora preglednika ako ide sporo. Autor: Darryl Huffman, CodePen

Nastavak

[] 29. ožujka 2018.

Zima je malo prije otišla, došlo je proljeće, pa na cestama više ne viđamo prizore poput ovog. Lik pokušava prijeći nekoliko metara uzbrdo, po ledu. Ne ide sporo, ne ide brzo, ali ide nekako. "Tko proba taj uspije" ili kako već ide stara narodna poslovica.

Video, 0:45 (YouTube)

Nastavak

Sn1ke game screenshot

Web igra Sna1ke je varijanta poznate Zmije u kojoj treba popuniti zadani oblik. Krećemo se tipkama sa strelicama. Ukupna ima 55 nivoa. Igra je napravljena u samo 1024 (!) bajtova JavaScripta, inače jedan od sudionika ovogodišnjeg JS1K natjecanja. Više detalja, kao i originalni izvorni kod možete naći ovdje. The Codegolf Team, JS1K

Nastavak

[] 28. ožujka 2018.

Ovaj kratki time-lapse video u 360 stupnjeva istovremeno prikazuje polarnu svjetlost i pomrčinu Mjeseca. Kvaliteta slike ide do čak 8K. Snimljeno 31. siječnja blizu Fairbanksa, Aljaska. Jeste li već nabaviti VR naočale?

Video, 1:10 (YouTube)

Nastavak

[] 27. ožujka 2018.

Tap Tap Tap

Tap Tap Tap je brza web igra u kojoj treba čim prije kliknuti na plavi krug. Igra je gotova kad vrijeme istekne ili kad se klikne na crveni krug. Na svakoj razini broj krugova se povećava pa postaje sve teže. Do koje razine možete doći iz prve? Vrijeme: sad!

Nastavak

[] 27. ožujka 2018.

Stara poznata instrumentalna stvar s kraja prošlog stoljeća odsvirana na osam disketnih jedinica, onih drevnih uređaja za čitanje i pisanje disketa. Ima li netko par jedinica za prodati? Imam neku ideju... MrSolidSnake745

A što je to "disketa"? Zamislite ikonu za "Save" odštampanu na 3D pisaču. :)

Video, 4:18 (YouTube)

Nastavak

[] 26. ožujka 2018.

Blogopod redesign 2018

Kao što vidite po priloženom, došao je na red novi dizajn bloga za 2018. godinu. Mnoge stvari poput fonta i polja za upis su povećane, podržane su veći monitori, a dizajn je sad potpuno responsive što znači da se prilagođava svim širinama ekrana.

Neke stvari treba još tu i tamo fino podesiti, ali to je uglavnom to - dizajn koji ćete gledati sljedećih nekoliko godina, ako budete toliko dobri da tu i tamo navratite u ovaj kutak weba.

Do čitanja,
Dado

Nastavak

[] 26. ožujka 2018.

Online Flag Waver

Na ovoj stranici nalazi se zastava koja se vijori na vjetru, što baš i nije neka fora, ali zato možete ubaciti svoju sliku što jest velika stvar. Ako pak kliknete na "više opcija" dobivate mogućnost promjene vjetra i smjera zastave.

Nastavak

1 2 3 4 5 ››