Skip to the main content

Arhiv za 08 mjesec 2018. godine

[] 31. VIII. 2018.

Lists

Radite neki projekt gdje vam trebaju nasumične liste, popisi i spiskovi; a ne da vam se utrošiti nekoliko minuta da izmislite probne podatke ili ti podaci ne izgledaju dovoljno dobro? Posjetite Lists - razni podaci u JSON formatu. Ugodan vam vikend želi cijela redakcija.

Nastavak

[] 31. VIII. 2018.

WebAssembly: How and Why?

Kako i zašto koristiti WebAssembly, sljedeću veliku stvar u web te JavaScript programiranju fino će objasniti ovaj omanji članak: kako to radi, zašto nam treba, što se dobiva, koji preglednici, te primjeri i predviđanja. Pisat ćemo mnogo o Wasmu uskoro.

Nastavak

[] 30. VIII. 2018.

Picular

Picular je fina tražilica boja koju krasi spartansko sučelje te jednostavnost uporabe. Upišite neki pojam i tražilica će pronaći boje koje su vezane uz nj. Primjeri: sea, woods, earth. Možete iskopirati kod svake boje, kao i vidjeti iz koje slike je izvađena. Baš ono što treba.

Nastavak

[] 30. VIII. 2018.

Vesela pjesmica o sunčevom sustavu koju prati simpatična animacija, super stvar za one koji do sada nisu a žele zapamtiti nazive planeta u sunčevom sustavu. Hoće li snimiti novu verziju kad Pluton ponovo "postane" planet? Planet Custard

Ako vam pjesma neće izaći iz glave tu je Unhear it.

Video, 1:38 (YouTube)

Nastavak

[] 29. VIII. 2018.

Colorium

Colorium je HTML5 web igra u kojoj je potrebno brzo pronaći i kliknuti na oblik čija se boja malo razlikuje od ostalih. Na priloženoj sličici to bi bio treći kvadrat koji je malo tamniji. Za lakše igranje potreban je dobar kut gledanja te pravilno osvjetljenje prostorije.

Do koje razine ste dogurali prije odustajanja? :)

Nastavak

[] 29. VIII. 2018.

Ovo je jedna dobro složena video montaža koja prikazuje kako su starili Beatlesi, kroz transformaciju njihovih lica i popratnu glazbu iz studijskih albuma i singlica, od početka karijere 1960. godine do prošle, 2017. godine. Upozorenje: moguća tuga za minulim vremenima.

Video, 6:00 (YouTube)

Nastavak

[] 28. VIII. 2018.

Drawing Zone

Dogodi li vam se povremeno da trebate nešto jednostavno na brzinu nacrtati, ali program za crtanje je nedostupan? Ne? Onda vam ne treba Zona crtanja (Drawing Zone), vrlo jednostavna web aplikacija za skiciranje. Možete mijenjati veličinu olovke, odabrati boju iz skromne palete i preuzeti sliku. I to je sve. Baš ono što nam (ne) treba.

Nastavak

[] 28. VIII. 2018.

Skateboard velemajstor je ove, 2018. godine, navršio 50 godina života. Tony Hawk s pola stoljeća na leđima još uvijek može stajati na pokretnoj daski s kotačićima. A kako mu ide? Pogledajte u kratkom video prilogu.

Video, 4:06 (YouTube)

Nastavak

[] 27. VIII. 2018.

Itty Bitty Microsites

Evo jedne dobre web sheme. Sadržaj svake Itty Bitty stranice je pohranjen u vlastitoj web adresi (poveznici) što omogućava smještaj bilo kakvog (formatiranog) teksta, tako dugo dok se ne prelazi limit od nekih 2,000 znakova. Naravno, i sama "about" stranica s objašnjenjem je tako napravljena. Izvorni kod na GitHubu. Autor: Nicholas Jitkoff

Nastavak

[] 27. VIII. 2018.

Kako bi zvučao fonetski dosljedan engleski jezik pogledajte u kratkom videu koji krije jako dobar odgovor na to pitanje. Stvar traje čak četiri minute, ali probajte pogledati do kraja, nužno je za potpuno razumijevanje problema. By Aaron Alon

Video, 4:05 (YouTube)

Nastavak

1 2 3 ››