Skip to the main content

Arhiv za 12 mjesec 2018. godine

[] 31. XII. 2018.

Steam Top Sellers 2018

Na kraju godine vrijedi se osvrnuti na top listu najprodavanijih igara na Steamu. U 2018. godini to su, prema podacima koje je objavio Valve sljedeći naslovi:

1. Assassins' Creed Odyssey
2. Civilization VI
3. CS:GO
4. DOTA2
5. PUBG
6. Rocket League
7. Rainbow Six Siege
8. GTA V
9. Warframe
10. The Elder Scrolls Online
11. Far Cry 5
12. Monster Hunter World

Nastavak

[] 31. XII. 2018.

Velika naprava po kojoj se kreće ogroman broj špekula. Kad krenu iz dva najveća spremnika, jedan od 1,000 i drugi od 10,000 komada, tvore bujicu od ukupno 11 tisuća špekula plus-minus. Igralište se zove Monkey Town i nalazi se u Nizozemskoj.

Video, 5:47 (YouTube)

Nastavak

[] 28. XII. 2018.

Super Orb Collector

Web igra Sakupljač kuglica (Super Orb Collector) traži od igrača posebnu vještinu pomicanja miša. Igra je teška i nije za nestrpljive. No, nije i preteška. Okrenite nekoliko razina i provjerite je li za vas. Cilj je pokupiti sve kuglice i ući u portal koji se nakon toga pojavi. Unity, Newgrounds

Nastavak

[] 28. XII. 2018.

Ako ste se ikad pitali kako istovariti ugljen, iz vlaka, onako na brzinu, moderno te naiskap, ovaj video će vam odgovoriti na to pitanje. Još samo da netko izmisli sličan stroj koji bi izbacio prašinu iz auta...

Slijedi zadnji vikend u godini. Nastavljamo u ponedjeljak, pa onda mali odmor.

Video, 1:50 (YouTube)

Nastavak

Python cheatsheet

Iscrpan te detaljan šalabahter za Python za sadašnje i buduće programere u tom programskom jeziku opće namjene koji je sve više zastupljen, od internet stvari do učenja programiranja u školama. Za domaću zadaću napravite program koji... Ma nećemo sad, nego kad opet krene nastava. :)

Nastavak

[] 27. XII. 2018.

Prizori vertikalnog rušenja domino pločica su zanimljivi za pogledati, posebno onima koji nisu potrošili sate i sate da bi konstrukcije složili i onda ih snimili, pri čemu su se neke scene morale i nekoliko puta ponavljati. Majstor koji je ovo složio ima umjetničko ime Flippycat.

Video, 2:41 (YouTube)

Nastavak

[] 24. XII. 2018.

Paint it purple!

Evo jedne baš jednostavno ali prilično teške web igre: Oboji u ljubičasto (Paint it purple) je logička igra u kojoj je cilj dobiti sve pločice u ljubičastoj boji. Počinje jednostavno, ali se broj pločica uvećava sa svakom razinom. Kontrolira se pomoću miša i lijevog klika. Nije za nestrpljive. Kongregate

Sretan Božić svima koji ga slave. Na blog se vraćamo u četvrtak.

Nastavak

[] 24. XII. 2018.

Dysonova sfera je svemirska megastruktura koja zatvara cijelu zvijezdu u sferu pokrivenu solarnim panelima te tako prikuplja ogromnu količinu energije. Kako sagraditi Dysonovu sferu je kratki video koji objašnjava kako će, nadamo se, jednog dana naši potomci realizirati tu ideju oko našeg Sunca. Kurzgesagt

Video, 9:23 (YouTube)

Nastavak

[] 21. XII. 2018.

Upside down

Flip Text je web stranica koja će vam upisani tekst okrenuti za 180 stupnjeva. Pri tome će iskoristiti mnoga slova u Unicode setu znakova koja okrenuto sliče na neka druga. Korisno? Može se upotrijebiti. Ugodan predzadnji vikend u godini.

Nastavak

[] 21. XII. 2018.

Tko je učio engleski jezik u školi zna da su oni jedan od najvećih barikada u tom procesu. Zašto postoje nepravilni glagoli? Razloge trebamo tražiti u povijesti te evoluciji jezika kao takvog. Pregledno, jasno i ilustrirano.

Video, 3:58 (YouTube)

Nastavak

1 2 3 4 ››