Skip to the main content

Arhiv za 12 mjesec 2018. godine

[] 5. XII. 2018.

Dark Reader

Tamni čitač (Dark Reader) je ekstenzija za web preglednik koja mijenja temu svijetlih web stranice u tamne, što omogućava lakše čitanje te smanjuje potrošnju električne energije. Naravno, stvar funkcionira i na ovom blogu. Ekstenzija podržava Chrome, Firefox i Safari. Ujedno je otvoreni kod, a izvorni kod možete naći na GitHubu.

Chrome Firefox Safari

Nastavak

[] 5. XII. 2018.

Može li svakodnevno gledanje u ekran oštetiti oči? Kratki odgovor je, kažu u videu, "ne", a za nešto duži pogledajte cijeli isječak. Samo tri minute i još nešto sekundi. Možda svejedno da počnemo izbjegavati plavu boju? Sci Show

Video, 3:44 (YouTube)

Nastavak

[] 4. XII. 2018.

CSS gradient generator

CSS Gradient Generator, za kreiranje finih prijelaza boja. Podržava linearne i radijalne gradijente, vrlo je pregledan i jednostavan za upotrebu, a proizvedeni CSS kod se jednostavno prebaci gdje želimo.

CSS gradijente podržavaju svi moderni preglednici, a ako slučajno zatreba ovaj generator ima super opciju za kompatibilnost s IE6+.

Nastavak

[] 4. XII. 2018.

Kratka animacija koja prikazuje nekoliko svakodnevnih objekata, iznutra prema van. Kad scena krene pokušajte pogoditi o čemu se radi. Probajte pritom pauzirati video za jači efekt. Jedina zamjerka ide za one nosače podataka - to već dugo nisu "svakodnevni objekti". :)

Video, 1:31 (YouTube)

Nastavak

[] 3. XII. 2018.

Snake Game

Konačno jedna jednostavna web zmija u kojoj dodir zida ne završava rundu nego te teleportira na drugu stranu, a pomoćne strelice prema ciljnom kvadratiću olakšavaju skretanje. Sad samo treba paziti da se ne prijeđe preko vlastitog repa. Do koliko bodova možete doći? CodePen

Nastavak

[] 3. XII. 2018.

Microsoft Office tj. Office 365 dobiva nove ikone koje će korisnici početi viđati u sljedećih par mjeseci. Nove Office ikone su svjetlije, jasnije i prilično jako stilizirane. Najveća zamjerka ide ikoni za OneDrive koja jedina nema slovo, dok je ikona za Skype više slična trenutnoj. Pogledajte kratki video koji najavljuje nove ikone.

Video, 1:15 (YouTube)

Nastavak

‹‹ 1 2 3 4