Skip to the main content

Arhiv za 01 mjesec 2019. godine

[] 31. siječnja 2019.

Git beginner cheat sheet

Jako dobar vodič Git za početnike brzo i pregledno objašnjava osnove te načinje napredne stvari. Od instalacije do modificiranja pojedinačnih commita. Sa sličicama i animiranim GIF-ovima. Može se koristiti kao šalabahter.

Nastavak

[] 31. siječnja 2019.

Dugo nismo objavljivali timelapse video uratke, red je da počnemo ponovo. Ovo je montaža scena iz ljeta 2010. godine popraćena glazbenom podlogom iz filma Inception. Upozorenje: utišajte zvuk jer postane preglasno.

Video, 2:24 (Vimeo)

Nastavak

[] 30. siječnja 2019.

Rotate To Win

Zakreni i pobijedi (Rotate To Win) je logička 3D web igra, minimalistička mozgalica u kojoj je cilj rotiranjem ploče dovesti obojanu kocku na obojani kvadratić. Tipke za kontrolu su klasične: WASD. Nije previše teško. CodePen

Nastavak

[] 30. siječnja 2019.

U zanimljivom video eksperimentu "Centriphone" skijaš vrti kameru oko sebe i to baš dobro izgleda. Jedino mu nije trebao onaj pad na kraju. Ne pokušavajte ovo kod kuće i slično. Autor je švicarski skijaš i filmaš Nico Vuignier.

Video, 2:41 (YouTube)

Nastavak

[] 29. siječnja 2019.

Top 20 open-source JS projects 2018

Popis od 20 najpopularnijih JS projekata na GitHubu u 2018. godini (u otvorenom kodu, podrazumijeva se) sadrži očigledne, ali i manje očekivane stvari: Vue, React, Prettier, Parcel, Node, TensorFlow.js itd.

Godinu dana ranije: Naj JavaScript projekti na GitHubu u 2017. godini.

Nastavak

[] 29. siječnja 2019.

Vrata koja imaju taman mjesta da se otvore, polica u koju na knap stanu sve šalice i druge stvari koje super pristaju u, pored, iznad i ispod nečeg drugog u ovoj deset minuta dugoj video-kompilaciji za opuštanje.

Video, 10:07 (YouTube)

Nastavak

[] 28. siječnja 2019.

CSS Cheat Sheet

Fino složen te pregledan CSS šalabahter podijeljen je na 9 cjelina: selektori, specijalni selektore, stilovi za font, pozicioniranje, pozadina, okviri, liste, te na kraju grid i flexbox. Poveznice za više vode na MDN dokumentaciju. Jedino ne izgleda dobro na papiru.

Nastavak

[] 28. siječnja 2019.

Evo jedan super kratki video koji slikovito odgovara na pitanje što se događa kad ne peremo zube nakon jedne minute, jednog dana, tjedna dana, mjesec dana i cijele godine. A sad me ispričajte, idem oprat zube... AsapSCIENCE

Video, 2:57 (YouTube)

Nastavak

[] 25. siječnja 2019.

Web game circloO 2

Minimalistička web igra circloO 2 nije za nestrpljive: upravljamo kuglicom koju je potrebno dovesti do ciljne kružnice kroz sve teže razine u kojima se poštuju zakoni fizike. Kontrolira se tipkovnicom (strelice). Pritisnite ESC za dodatne opcije. Kongregate

Igra je nastavak prvog dijela koji je, naravno, puno lakši.

Nastavak

[] 25. siječnja 2019.

Osnovne stvari prema znanstvenoj preporuci koje trebamo znati i činiti ako želimo povećati šansu za preživljavanje nuklearne eksplozije: udarni val u prvih nekoliko sekundi, 50% radijacije u prvih sat vremena te 80% radijacije prvih 24 sata. TED-Ed

Video, 5:24 (YouTube)

Nastavak

1 2 3 4 5 ››