Skip to the main content

Arhiv za 03 mjesec 2019. godine

[] 29. ožujka 2019.

CSS box shadow generator

Potragu za najboljim sjenama za vaše web majstorije ovelike olakšava ovajgenerator CSS sjena. Odaberite boje, dužine, radijuse i prozirnost. Kad je gotovo samo prebacite mali dio koda. Zanemarite ovo Flash nešto. Tko to još ima instalirano?

Nastavak

[] 29. ožujka 2019.

Povijest pasa u pet minuta, kao lijepo animirani video koji priča o tome kako su psi nastali od vukova, sprijateljili se s čovjekom i danas brane dvorišta i moju kolekciju starih guma za traktore... Eh, da bi sve bilo tako jednostavno.

Video, 4:58 (YouTube)

Nastavak

[] 27. ožujka 2019.

CSS Lego Minifigure Maker

CSS generator Lego figurica za isprobavanje prije odlaska u dućan s gromoglasnom željom za baš takvom i takvom verzijom. Možete mijenjati boje gornjeg i donjeg dijela odjeće, kao i izraz lica. CodePen

Nastavak

[] 27. ožujka 2019.

Premijerno prikazan na ovogodišnjem GDC-u, kratki SF film Heretik je demonstracija grafičkog enginea Unity koji se koristi u videoigrama. Malo vuče na Bladerunnera, ali ne ovog novog, nego onog starog, pravog, dok je Harrison Ford još bio mlad.

Video, 3:45 (YouTube)

Nastavak

JavaScript future

JS već duže sjedi na jako dobro mjesto na listi popularnih programskih jezika, pa je tako i budućnost JavaScripta blistava. Što pokazuju brojke i koja su četiri frameworka na vodećim pozicijama? Kratka sumarizacija.

Nastavak

[] 26. ožujka 2019.

Animirana abeceda u kojoj je svako slovo (engleske abecede) predstavljeno eksperimentom koji je dizajniran i animiran za jedan dan. Animacija je kreirana u londonskom dizajnerskom studiju Mr. Kaplin.

Video, 2:28 (Vimeo)

Nastavak

[] 25. ožujka 2019.

Mailtolink.me

Mailto: poveznice na web stranici su one koje otvaraju vaš e-mail klijent s popunjenom adresom primatelja, a često i naslovom i porukom te nekim drugim poljima. Mailtolink.me je web generator mailto: poveznica. Ispunite željene podatke i kopirajte kod.

Nastavak

[] 25. ožujka 2019.

Kako napraviti rezervni ključ za hitne slučajeve, pomoću originalnog ključa, upaljača, malo ljepljive trake i lima, može i poklopac limenke. Uradi sam shema. Jako preporučamo upotrebu zaštitnih rukavica jer se je pritom lako ozlijediti. Ja neću ni probati. Daver HAX

Video, 1:58 (YouTube)

Nastavak

80% of the web powered by PHP

Brojke pokazuju da se PHP koristi na nešto manje od 80% web sajtova čiji je programski jezik na poslužitelju poznat. S druge strane, više od 70% od tih sajtova koriste verziju 5 (5.6 naravno vodi). Verzija 7+ je malo ispod 30%. Ide to prema gore, ali moglo bi i brže.

Ovaj blog je već duže vrijeme na sedmici. Pozdrav administratorima i ugodan vikend.

Nastavak

[] 22. ožujka 2019.

Susjedi papagaj i mačka rijetke trenutke slobodnog vremena koriste za omiljenu rekreativnu kombinaciju: dok se ptica zeza na "sad me vidiš sad me ne vidiš" foru, mačka je skoro uopće ne doživljava. Kao mene moja bivša.

Video, 0:23 (YouTube)

Nastavak

1 2 3 4 ››