Skip to the main content

Arhiv za 03 mjesec 2019. godine

Scroll Spiral

Pomične spirale (Scroll Spiral) je jako dobar web uradak napravljen u WebGL-u. Interaktivan, naravno. Probajte koristiti kotačić na mišu ili pomični trak u vašem web pregledniku. Ne pokrećite na sporim strojevima - povećano procesiranje grafike. Izvorni kod na GitHubu.

Nastavak

[] 6. ožujka 2019.

Ronioci nalaze ribu u plastičnoj vrećici i spašavaju je od zatočeništva u toj ružnoj opakoj tvorevini ljudske civilizacije. Smanjite uporabu plastičnih vrećica koliko god možete. Plastika se gotovo uopće ne reciklira već završava tamo gdje ne treba.

Video, 0:53 (YouTube)

Nastavak

[] 5. ožujka 2019.

CSS triangles

Kako nacrtati trokut u CSS-u na četiri različita načina: koristeći okvire (border), rezanje (clip-path), rotaciju (rotate transform) ili html kodove (entities). Brzo štivo s interaktivnim primjerima koje možete mijenjati.

Ako nekom zatreba: html kodovi za trokute usmjerene lijevo, desno, gore i dolje redom su: #9668, #9658, #9650 i #9660.

Nastavak

[] 5. ožujka 2019.

Pogledajte time lapse 15 najpopularnijih igara na Steamu od 2015. do 2018. godine. Pri vrhu je DOTA 2 iza koje se drži CS:GO i tako to mjesecima. A onda iznenada uleti PUBG i više ništa nije isto. Bilo bi zanimljivo vidjet i Fornite, ali ta igra nije na Steamu.

GIF verziju možete naći ovdje. Autor: TheKarmaFiend

Video, 5:23 (YouTube)

Nastavak

[] 4. ožujka 2019.

Vizualizacija 15 najvećih globalnih brandova, od 2000. do 2018. godine. Pogledajte kako su rasle i padale najveće kompanije kroz skoro dva desetljeća. Kako su samo Google i Apple projurili - još zuji u ušima. :)

Video, 5:42 (YouTube)

Nastavak

[] 4. ožujka 2019.

Tower Blocks

U web igri Etaže tornja (Tower Blocks) cilj je dodavati i dodavati katove, sve dok ide. Štos je u tome što sve što prijeđe rub (donje etaže) bude odrezano, tako da ostaje sve manje i manje površine za slaganje i igra postaje teža. Mi smo stigli do 29 bodova. CodePen

Nastavak

[] 1. ožujka 2019.

Spider

Metalni pauk koji slijedi strelicu vašeg miša. Nije jako brz, ali je uporan. Ne možete pobjeći... To je sve za ovaj petak, nastavljamo sljedeći tjedan. Zatoplilo ovo, još malo pa je ljeto. Planirate li već godišnji odmor? Ako niste sve dane već potrošili...

Nastavak

[] 1. ožujka 2019.

Djeluje li opuštajuće gledanje domino pločica koje padaju i onima koji te konstrukcije sastavljaju? Javit ću kad uspijem složiti niz od više od 20 domina. U međuvremenu pogledajte neke lude domino trikove koje su složili velemajstori Hevesh5 i Millionendollarboy.

Video, 3:53 (YouTube)

Nastavak

‹‹ 1 2 3 4