Skip to the main content

Arhiv za 08 mjesec 2019. godine

[] 30. VIII. 2019.

WebGL Fluid Simulator

Evo jednog jako dobrog WebGL simulatora fluida odnosno web efekta s prelijevanjem boja. Interaktivnog, naravno: koristite klikni i potegni kombinaciju vašeg miša i gledajte rezultat vaših akcija. Za dobar učinak morate imati malo bolju grafičku karticu. Inače preskočite.

Nastavak

[] 30. VIII. 2019.

Kratki, naknadno stabilizirani timelapse noćnog neba snimljen u jednom kalifornijskom parku lijepo prikazuje kako Mliječni put zapravo stoji, dok naša planeta rotira - ono što u načelu tako ne percipiramo. Tišina... Autor: Eric Brummel

Video, 0:25 (YouTube)

Nastavak

[] 29. VIII. 2019.

CSS Guidelines

CSS Guidelines je dobar i detaljan vodič za pisanje dobrog CSS-a. Sintaksa, formatiranje, komentari, imenovanje, selektori, specificiranje... Sve je tu. Jedno vrlo važno pravilo je: pišite CSS tako da ćete ga s lakoćom čitati i razumjeti za nekoliko mjeseci...

Nastavak

[] 29. VIII. 2019.

Na X-igrama u Minneapolisu majstor Mitchie Brusco je napravio prvi okret od 1260 stupnjeva na skateboardu. 1260 = 3 x 360 + 180, dakle 3.5 puta. Dvadeset godina nakon poznatih 900 stupnjeva koje je napravio Tony Hawk.

Video, 1:05 (YouTube)

Nastavak

[] 28. VIII. 2019.

Retro Pacman clone

Ovaj klon igre Pacman u retro stilu je ponešto teži od originala jer igrač vidi samo ono što vidi Pacman (ako gleda iz 1. lica), a i ponašanje duhova je baš netipično. Može se igrati na webu kao i skinuti za Windows (jedna datoteka, nema instalacije).

Nastavak

[] 28. VIII. 2019.

Kratki dvominutni film snimljen dronom koji prikazuje ljepotu Islanda. Pritisnite F za fullscreen i pogledajte skoro pa vanzemaljske krajolike te predivne pejzaže. Islandia je stari latinski naziv za Island. Autor: Vadim Sherbakov

Video, 2:37 (Vimeo)

Nastavak

[] 27. VIII. 2019.

Lichess

Ako vam se igra šah prava web destinacija koja vam treba je lichess.org. Ako želite, možete odmah početi igrati protiv slučajnog protivnika - nije potrebna nikakva registracija. Na raspolaganju su razne varijante od brze do klasične igre. Odmah u bookmark!

Nastavak

[] 27. VIII. 2019.

Prije više milijardi godina kad je na površini planeta bilo neizdržljivo vruće u velikima morskim dubinama krenuo je život na Zemlji... Saznajte i tko je Luca i gdje se nalazi Izgubljeni grad u ovom kratkom i zanimljivom videu. TED Ed

Video, 4:56 (YouTube)

Nastavak

[] 26. VIII. 2019.

Color Quiz

Pogodite CSS nazive boja u kvizu od deset pitanja. Je, da, potrebno je prisjetiti se drevnih imena boja koja su se koristila prije nego što se prešlo na RGB i RGBA. Je li vam ide? Mi smo došli do čak četiri boda. Ne, nismo bez veze klikali... :)

Više o nazivima boja: Where did CSS named colours come from?

Nastavak

[] 26. VIII. 2019.

Tate Roskelley i ekipa u egzibicijskom videu "Headlights" (ovo je isječak, cijeli video traje 50 minuta) pokazuju kako to BMX majstori voze ovo prijevozno sredstvo s dva kotača. Ne pokušavajte ovo kod kuće. I ne prljajte javne zidove, nije lijepo.


Video, 3:32 (YouTube)

Nastavak

1 2 ››