Skip to the main content

Arhiv za 01 mjesec 2020. godine

[] 31. siječnja 2020.

Tetris times four

Četverostruki Tetris je varijanta igre u kojoj se likovi slažu u četiri polja istovremeno. Nije uopće jednostavno jer kad postavite lik on ode na sve strane. Pokušajte ostvari bar jedan bod. Tipke su: strelice za pozicioniranje, X za spuštanje i C za okretanje.

Nastavak

[] 31. siječnja 2020.

Pogledajte povijest teniskog reketa od 1870. godine do danas kroz niz slika (bez zvuk, ali ne smeta) mjestimično popraćenih informacijama koje objašnjavati kako se je taj sportski rekvizit s godinama mijenjao. Tom Allen

Video, 4:11 (YouTube)

Nastavak

[] 30. siječnja 2020.

Fancy border radius

Treba li vam nestandardni okvir za element na web stranici, poput ovog sa slike, probajte Fancy Border Radius Generator kojim možete jednostavno napraviti otmjeni CSS okvir željenog oblika i dimenzija. Izvorni kod na GitHubu.

Nastavak

[] 30. siječnja 2020.

Jedan dobar trik s kartama za koji ne treba biti poker velemajstor već je dovoljno napraviti određenu pripremu. Video je iz nekog starog televizijskog programa, ali to nema veze. Sad znam kako zezati ekipu na terasi...

Video, 2:21 (YouTube)

Vidi i: Ludi trik s kartama.

Nastavak

[] 29. siječnja 2020.

CSS stripes generator

Generator CSS traka za vaše web uratke. Jednostavno biramo kut od 0 do 360, a svim trakama koje možemo dodati koliko želimo mijenjamo boju i širinu. Konačni uradak je CSS kod koji jednostavno kopiramo gdje želimo. Četiri plus.

Nastavak

[] 29. siječnja 2020.

Pogledajte klizanje na ovogodišnjem reliju Monte Carlo u Francuskoj. To je taj jedan zavoj s ponešto snijega i leda, idealan za klizanje prijevoznim sredstvima. A ovi snimatelji se baš vole gurati. Ne pokušavajte ovo kod kuće i tako dalje.

Video, 3:58 (YouTube)

Nastavak

[] 28. siječnja 2020.

Upward game

Upward je web igra u kojoj je moguće samo skakati (strelica za gore). Zvuči vrlo jednostavno, samo što je teško. Prva 2 - 3 ekrana još ćete nekako preći, ali dalje će proći samo strpljivi. Nemojte posustati. Mi smo stali na 5. razini. Strašno nešto.

Nastavak

[] 28. siječnja 2020.

Hipster Ipsum

Generator teksta Hipster Ipsum je moderan Lorem Ipsum generator, tj. web alat koji proizvodi tekst potreban za popunjavanje dizajna i inih uradaka. Unesite broj odlomaka, eventualno odaberite opcije i dobit ćete tekst koji nitko ne razumije.

Prethodni Lorem Ipsum generatori.

Nastavak

[] 27. siječnja 2020.

Web game Mova

Web igra nazvana Mova je vrlo jednostavna, a prilično teška. Cilj je što duže izdržati među masom točaka koje uzimaju energiju. Krećete se tipkama WASD ili strelicama. Crvena traka pokazuje energiju. Mi smo izdržali 35 sekundi, možete li vi više? :)

Nastavak

[] 27. siječnja 2020.

HTML arrows

Sve HTML strelice tj. simboli i kodovi za znakove sa strelicama. Svaku pravi Unikod, heksadecimalni kod, HTML kod i HTML entity (ako postoji). Kliknete li za detalje dobivate još CSS kod te HTML i CSS primjere.

Nastavak

1 2 3 4 ››