Skip to the main content

Arhiv za 04 mjesec 2020. godine

[] 22. travnja 2020.

Earth Day 2020

Dan planeta Zemlje održava se 22. travnja svake godine od 1970. godine (službeni međunarodni od 2009. godine) što znači da je ove godine 50-godišnjica. Tema 2020. godine je klimatska akcija. Glasajmo za Zemlju!

Wikipedia: Earth Day
Službene stranice: Earth Day
Twitter oznake: #EarthDay, #EarthDay2020

Mental Floss: 10 Fascinating Facts About Earth Day.

Nastavak

[] 9. travnja 2020.

Konačno ste uspjeli staviti na hrpu lišće koje ste cijelo popodne skupljali po dvorištu i okolici i onda vam dođe jedan ovakav pas i napravio opet nered. Pas se zove Stella i ovo je kompilacija njenih najboljih upada u hrpu lišća.

Video, 3:09 (YouTube)

Nastavak

How to make Tetris

Detaljno objašnjenje kako napraviti igru Tetris u JavaScriptu, najpopularnijem programskom jeziku na GitHubu i još nekim mjestima. Preduvjet su malo poznavanje JavaScripta i malo matematike. Nemojte samo kopirati kod.

Nastavak

[] 9. travnja 2020.

How Low Can You Logo

How Log Can You Logo je natjecanje za najgori logotip. Ako imate "talenta" za crtanje, skrivenog ili ne, možete sudjelovati sa svojim uratkom. Natjecanje ima prave suce i stvarne nagrade. Pogledajte do sad pristigle radove.

Nastavak

[] 9. travnja 2020.

CSS Naked Day 2020

Skoro smo opet zaboravili obilježiti ovogodišnji CSS Naked Day (Dan ogoljenih stranica). 9. travnja svake godine dan je za isključiti CSS i ostaviti izgled sa zadanim stilovima. Tradicija se sad već stara kojih 15 godina.

Nemojte nas zvati da stranice ne rade i slično. Vratit ćemo CSS za nekoliko sati.

UPDATE: Nema više.

Nastavak

Calm Office

Ako ste zbog situacije, od nedavno ili tek jučer, počeli raditi od kuće možda vam nedostaju zvukovi ureda poput žamora, tipkanja, klikanja, štampača, stroja za fotokopiranje itd. Taj nedostatak ispravlja Calm Office, online generator zvukova iz ureda. Podesite, pojačajte i provjerite kako utječe na fokus. Tipku M (mute) kad zazvoni telefon.

Nastavak

[] 7. travnja 2020.

Lik je planirao s obitelji krenuti u skijašku avanturu, nešto na što je čekao godinu dana, ali se desila trenutna situacija. Usred karantene počeo je smišljati kako skijati bez napuštanja sobe. Rezultat je ova zgodna stop motion animacija.

Video, 0:57 (YouTube)

Nastavak

[] 7. travnja 2020.

Bunnie's Carrot

Jedna lijepa web igra: Zečja mrkva je mala platformska igra u 20 razina u kojoj treba zeca provesti kroz portale do cilja. Nagrada je komad narančastog povrća. Kontrole su strelice lijevo, desno i gore. Čuvajte živce za zadnjih nekoliko razina. Kongregate

Nastavak

[] 7. travnja 2020.

PHP 8

Prije nekoliko dana objavljen je raspored izlaska PHP inačice 8. Prva alfa u lipnju, beta u srpnju, RC u rujnu, a puna inačica izlazi 3. prosinca još ove godine. Ovdje obično još meljem kako je strašno ako još uvijek koristite verziju 5, ali danas neću.

Nastavak

[] 7. travnja 2020.

Eksperimentalni kratki film Spajanje spaja video scene iz različitih izvora u jedan na zanimljive načine povezan slijed koje ne traje ni minutu, a baš je fora. Smanjite zvuk da ne padnete sa stolice. Nisam, ali skoro. By Donato Sansone

Video, 1:01 (Vimeo)

Nastavak

1 2 ››