Skip to the main content

Arhiv za 10 mjesec 2020. godine

All CSS units

Objašnjenje svih CSS jedinica (units) na jednom mjestu. Kada i gdje koristiti px, cm, mm, in, pt, pc, %, ex, ch, em, rem, vh, vw, vmin, vmax? Ima još, ove su tek za duljinu. Pročitati jednom i vratiti se kad zatreba. Ali prvo malo izađite van, lijep je dan. :)

Nastavak

[] 27. X. 2020.

SVG Waves

Web alat za jednostavno kreiranje SVG valova. Odaberite valovitost, slojevitost te visinu i snimite sliku u PNG formatu ili iskopirajte SVG kod. Boje mogu biti jednostavne ili gradijentne. Sučelje je ugodno, a opcija nema sto. Fale samo brodovi.

Nastavak

State of CSS 2020

Na redu je novo, ovogodišnje istraživanje od stanju CSS-a, koje je prvi put održano 2019. godine. Tada je sudjelovalo više od 10,000 developera, sad bi ih (nas) trebalo biti masu više. Potrebno je kreirati korisnički račun, ali brzo to ide.

Nastavak

[] 21. X. 2020.

Mission Ammunition

Web igra Misija Streljivo (Mission Ammunition) je prava mala pucačka platformska igra u stilu nekadašnjih arkada. Krećemo se tipkama WASD, do su tipke IOP redom skok, pucanje i bacanje oružja. Pritisnite ESC za pauzu, a Enter za dalje. Unity, Newgrounds

Nastavak

[] 20. X. 2020.

Sound Of Colleagues

Kolegijalni zvukovi (Sound Of Colleagues) je još jedna od stranica koje generiraju zvukove iz ureda te nas tako opuštaju na plaži, na planini ili u zimskoj kući za odmor. Devet izvora zvuka kojima možete mijenjati jačinu. Aparat za kavu obavezno na maksimum! :)

Nastavak

[] 19. X. 2020.

Turndown

Turndown je web alat za konverziju teksta iz HTML-a u markdown format. Lijevo ubacite HTML, a desno ćete dobiti markdown varijantu. Za WordPress, readme datoteke i slične namjene. Inače, ima li tko tikvu za prodat? Treba mi za Noć vještica.

Nastavak

[] 16. X. 2020.

Every Minute on the Internet in 2020

...a što se događa(lo) svake minute u 2020. godini na internetu lijepo ilustrira fino sročena infografika. Koliko poruka se podijeli na Facebooku, koliko sati videa se postavi na YouTube, koliko novih korisnika dobije Twitter, itd. a sve u jednoj minuti? Visual Capitalist

Nastavak

[] 16. X. 2020.

Xbox Series launch titles

Microsoft je potvrdio listu igara koje dolaze s novim konzolama Xbox Series X / S, tj. igre koje će se moći igrati čim izađu prve konzole (tzv. launch titles). Datum izlaska konzole je 10. studeni. Krenut će s više igara nego PlayStation 5, ali s manje ekskluziva...

Nastavak

CSS Variables

Vrlo dobar te detaljan vodič kroz CSS varijable sadrži i osnove i napredne stvari, posebno kombinacije s drugim stvarima u CSS-u. Popraćeno konkretnim primjerima, naravno. Obavezno štivo. Skoro čista petica. (Podrška u preglednicima.)

Nastavak

[] 14. X. 2020.

Simple Snake

Jednostavna web zmija u kojoj vrijeme nije ograničeno niti se može sudariti u ivice. Jedino treba paziti na sudar sa samim sobom. Izvorni kod u JavaScriptu (jedna HTML datoteka). Za kontrolu zmije: tipke sa strelicama.

Nastavak

1 2 3 ››