Skip to the main content

Arhiv za 05 mjesec 2021. godine

[] 31. svibnja 2021.

Lighthousemap

Svjetla na moru - mapa svjetskih svjetionika. Karta je OpenStreetMap, radi zoom pomoću kotačića te "uhvati i povuci" pomoću lijeve tipke. Ima podataka za Jadran. Izvorni kod na GitHubu, a tamo ima i poveznica na kojima je objašnjenje kako se uzimaju podaci.

Nastavak

[] 27. svibnja 2021.

Doom Captcha

Doom je poznata videoigra izašla 1993. godine, CAPTCHA je web test kojim se provjerava je li korisnik čovjek, a Doom Captcha varijanta testa u kojoj morate srušiti 4 neprijatelja. Ako ne stignete tu je kod za varanje. Stvar je moguće ugraditi na vlastite web stranice, umjesto postojeće CAPTCHA sheme. Izvorni kod na GitHubu.

Nastavak

[] 19. svibnja 2021.

URL Lengthener

Alata za skraćivanje web adresa ima puno, ali alata za produživanje web adresa ne baš. Ovo je jedan sa zanimljivim izborom domene: 56 puta slovo "a" točka com. Zadani URL će produžiti na zanimljiv način: dodavanjem raznih varijanti slova "a" s ovim i onim kvačicama.

Evo, primjerice, poveznice na ovaj blog: blogopod.com. Kome ne radi ima prastari web preglednik.

Nastavak

[] 15. svibnja 2021.

Lovetris

Lovetris je lagana varijanta igre Tetris. Možda previše laka jer likovi koji dolaze su najčešće baš oni koji vam u danom trenutku trebaju. Dakle idealno za početnike i one koji se tako osjećaju. Nama je prava fora. #tetris

Nastavak

[] 7. svibnja 2021.

Dobro napravljeni prelet dronom kroz zabavni park zatvorenog tipa koji se nalazi u trgovačkom centru The Mall of America. Kad jednog dana položim pilotski za let dronom i ja ću ovakve videozapise stvarati... :) By jaybyrdfilms

Video, 2:17 (YouTube)

Nastavak

[] 5. svibnja 2021.

Can I binge?

Evo stranice koja na zanimljiv način odgovara na pitanje koliko treba vremena za pogledati TV-serije. Can I Binge? (Binge-watching je izraz za gledanje serija što više "u komadu") je nastao u vrijeme koronakrize. Autor kaže da je morao nešto raditi da ne počne pričati s namještajem.

Nastavak

The Sound of Colleagues

Nastao kao reakcija na obvezatnost rada o kuće sajt Zvukovi kolegica i kolega (The Sound of Colleagues) je jedan u nizu onih koji zvukove telefona, aparata za kavu, dolaska poruka, saobraćaja ispod prozora itd. stavlja na vaše zvučnike ili slušalice s namjerom da prenese bar dio nekadašnje radne atmosfere.

Nastavak