Skip to the main content

Arhiv za 07 mjesec 2021. godine

[] 30. srpnja 2021.

System Administrator Appreciation Day

Zadnji je petak u sedmom mjesecu što znači da je danas Dan sistemskih administratora 2021. godine. Stoga, administratori, sretan vam Dan, uz želje za još brže kablove, veće memorijske kapacitete i manje poziva od strane nezadovoljnih korisnika.

Wikipedia: System Administrator Appreciation Day.

Nastavak

[] 29. srpnja 2021.

Na zadnjim Olimpijskim igrama u Tokiju 1964. godine posljednji put se trčalo na drugačijem materijalu. Nakon toga u uporabu su došle staze napravljene od sintetičkog materijala, koje se još uvijek koriste svugdje, pa tako i na trenutnim 32. Olimpijskim igrama u Tokiju.

Video, 6:24 (YouTube)

Nastavak

[] 29. srpnja 2021.

The coolest place on the web

Lijepa pozadina prirode šumskog tipa, raznobojni kružići koji padaju i opuštajući leptiri koji lete nekud organizirano. Sve što je potrebno za zen-opuštanje u trajanju od nekoliko minuta. Može li se opustiti kad svi naokolo kose travu ili da sačekam malo? :)

Nastavak

[] 28. srpnja 2021.

Napravit ćemo kratku pauzu usred velikih ljetnih vrućina koje upravo vladaju i prividno posjetiti Jakutsk, nahladniji veliki grad u svijetu, koji se nalazi u Sibiru, i gdje temperature obično budu u dvoznamenkastom minusu, dok je najniža izmjerena bila -71.2. Prošećimo gradom slušajući priču i zanimljivosti koje iz rukava vadi naš vodič.

Video, 16:44 (YouTube)

Nastavak

[] 28. srpnja 2021.

Drive & Listen

Vozi i slušaj (Drive & Listen) je web stranica na kojoj možete gledati snimke vožnje kroz velike i malo manje svjetske gradove, slušajući lokalne radio-postaje. Na popisu su Barcelona, Chicago, Dublin, Los Angeles, Mumbai, Rim, Tokio, Varšava i mnogi drugi gradovi. Video je 4K kvaliteta i uzima se s YouTubea, a radio je RT streaming. Idealno ako imate sekundarni monitor na kojem se ništa ne događa.

Poveznica: driveandlisten.herokuapp.com

Nastavak

Top programming language for data science

Prema rezultatima online ankete koju je sprovela kompanija Anaconda, te u kojoj je sudjelovalo više od 4,200 ispitanika iz 140 država, najpopularniji programski jezik za data science (znanost o podacima) te strojno učenje (ML) je Python. Iza njega slijede SQL, R, JavaScript, HTML/CSS, Java, Bash/Shell, C/C++ itd. Jeste li već počeli učiti Python? :)

Nastavak

[] 26. srpnja 2021.

Opuštajuća kratka šetnja kroz šumu engleskog tipa u 4K varijanti. Nije kao prava stvar, ali pokušajmo se opustiti i malo uživati. Bodycam, ali je stabilna slika. Jesenska atmosfera, malo poslije kiše. Pojačajte zvuk. Just Walking (YouTube kanal)

Video, 13:54 (YouTube)

Nastavak

[] 25. srpnja 2021.

Kako se mijenjao izgled naslovnice sajta YouTube, kroz godine, od 2005. do 2021. godine pogledajte u ovom videu. Datum je prikazan u donjem desnom kutu. U početku se koristi Internet Explorer 6.0 i Flash video, a na kraju Microsoft Edge.

Video, 3:10 (YouTube)

Nastavak

[] 25. srpnja 2021.

Windows 11 in React

Nova inačica Windowsa još nije izašla, a netko je već napravio demo za Windows 11, u web pregledniku. Puno toga je nedovršeno, uključujući Solitaire, ali fino ilustrira kako će izgledati jedanaestica kad izađe, krajem godine (kako obećavaju).

Naslov uratka je, zapravo, "Win 11 in React" pri čemu je React framework za izradu web aplikacija.

Nastavak

[] 24. srpnja 2021.

Blogopod 16

Prvi zapis na ovom blogu (koji se tada zvao nekako drugačije) napisan je 24. srpnja 2005. godine. Prije, dakle, točno 16 godina. Do sad je objavljeno preko 4,400 zapisa. Oni su se u novije vrijeme ponešto usporili, ritam skoro uopće više nije dva komada radnim danom, ali radi se na rebalansu učestalosti pisanja. Pišemo i dalje, to definitivno!

Nastavak

1 2 3 ››