Skip to the main content

Arhiv za 10 mjesec 2021. godine

[] 31. X. 2021.

Poolsuite

Web sajt Poolsuite (bivši Poolside.FM) vrti atmosferu i glazbu u stilu osamdesetih u lijepo složenoj desktop imitaciji iz ranih devedesetih. Probajte mijenjati kanale u FM playeru ili pustiti neki glazbeni miks. Klizač za glasnoću zvuka je gore desno.

Nastavak

No-JS fingerprinting

Isključenjem JavaScripta ne isključuje se mogućnost praćenja web preglednika (fingerprinting) što dokazuje ova stranica: pogledajte kod, dignite kopiju preglednika u inkognito/privatnom načinu i pogledajte opet kod. Kako je to napravljeno i koje su tehnike korištene opisuje ovaj zapis.

Vidi i stranice bez JavaScripta.

Nastavak

[] 25. X. 2021.

Windows XP - 20 years

Windows XP je izašao prije 20 godina (od datuma objavljivanja ovog zapisa). Verzija koju su neki od nas imali najduže instaliranu (kao glavni OS) se ponegdje još uvijek koristi, iako je službena produžena podrška prestala 2014. godine. Sretan rođendan, XP!

Nastavak

[] 22. X. 2021.

Caps Lock Day 2021

22. listopada je Međunarodni Caps Lock Day, dan one tipke koja prebacuje između velikih i malih slova na nešto duže vrijeme nego što to radi shift. Kažu da je ona ostatak iz vremena mehaničkih pisaćih mašina koju je pregazilo vrijeme, ali nama je baš fora. Ugodan vikend!

Nastavak

[] 21. X. 2021.

Cat bounce

Na neozbiljnoj stranici Mačke koje odskaču (Cat Bounce, u slob. prij. aut.) pojave se mačke koje se odbijaju od rubova prozora web preglednika. Ako ih uhvatite mišem možete ih usmjeriti izvan ekrana. A tu je i posebna opcija "Make it rain"... Samo ako je strašno dosadno.

Nastavak

[] 21. X. 2021.

RIP Žarko Potočnjak

:) :) :)

Žarko Potočnjak, 1946 - 2021.

IMDb

[] 20. X. 2021.

Is it up?

Ako tražite razlog zašto je neki određeni sajt nedostupan probajte ga prvo provjeriti pomoću stranice Is it up na kojoj se nalazi vrlo jednostavan alat za provjeru dostupnosti stranica: upišite URL i pritisnite ENTER. Za "blogopod.com" piše da je dostupna... :)

Nastavak

[] 19. X. 2021.

Random Design Stuff

Ekipa je skupila pregršt poveznica koje se tiču dizajna i napravila stranicu Slučajne dizajn stvari (Random Design Stuff) s dvije tipke: lijeva vodi na korisne stvari, a desna na malo manje korisne. Tražite li inspiraciju? Možda pomogne.

Evo nas natrag nakon (opet) nekoliko dana pauze. Ovaj put su krivac tehnički problemi. :) Pozdrav majstoru koji ih je ekspresno uklonio.

Nastavak

[] 12. X. 2021.

LifeClock

Unesite datum rođenja i LifeClock će vam ispisati koliko ste stari, ne samo u godinama već i mjesecima, tjednima, danima, satima itd. uključujući i koliko kilometara je svjetlost proputovala za to vrijeme. Nemojte upisati datum sa slike jer je to danas. Nismo znali što drugo staviti. :)

Nastavak

CSS Screen Savers

Zbirka od deset+ CSS čuvara zaslona odnosno web varijante screensavera napravljenih po uzoru na seriju After Dark s kraja osamdesetih za Mac i početka devedestih za PC. Sve bez JavaScripta, naravno.

Nastavak

1 2 ››