Skip to the main content

Arhiv za 01 mjesec 2022. godine

[] 30. siječnja 2022.

Live web cams

Na sajtu Skyline Webcams može se doći do raznih web kamera u svijetu koje vrte video uživo. Na vrhu stranice su dva izbornika: "Live Cams" nudi kamere po kontinentima i državama, a "Live Cams by category" po temama (gradovi, plaže, krajolici, marine itd). Ako je mračno vjerojatno je tamo noć pa pričekajte kojih 12 sati za bolju scenu.

Nastavak

Sorting algorithms

Dobra vizualizacija algoritama za sortiranje. U igri su: Bubble, Insertion, Selection, Shell, Quick, Bogo and Slow. Možete promijeniti veličinu liste podataka, brzinu čitanja te linearne, slučajne ili obrnute početne podatke. Uključite zvuk.

Nastavak

[] 25. siječnja 2022.

Purrli

Purrli je jednostavan web generator mačjeg predenja. Možete odabrati čak šest različitih veličina: glasnoću, udaljenost, pospanost, smirenost itd. Navodno je stvar dobra kontra za stres. Ako pak vam trenutno ne treba ekran ubacite jednu mačju fotografiju (klik na ikonu gore desno, pa za promjenu gore lijevo) preko cijelog ekrana.

Nastavak

[] 20. siječnja 2022.

Random dog

Stranica Slučajni pas (Random dog) prikazuje, kao što joj naziv govori, slučajno odabrane kućne ljubimce lajave vrste. Slika ili video bez zvuka. Pritisnite F5 za još. Pa opet. I opet. Itd. Ovo na slici bi trebao biti tekstualni emoticon psa. Baš i nije uspio. Krivi font.

Nastavak

[] 18. siječnja 2022.

Wiki History Game

U igri Wiki povijest (Wiki History Game) potrebno je kronološki poredati događaje. Uzimamo svaku karticu i stavljamo je na pravo mjesto na vremenskoj liniji. Svi materijali se uzimaju s Wikipedije. Obratite pažnju što na dnu svake kartice piše: osnovano, otvoreno, završeno, rođeni, umrli itd. Naš rekord je 11 kartica. Autor: Tom Watson

Nastavak

[] 16. siječnja 2022.

Elemental haiku

Periodni haiku elemenata (Elemental haiku; u slob. pr. aut.) je varijanta periodnog sustava elemenata u kojoj svaki ima svoje haiku stihove. Čak i element 119 (Uue) koji je još uvijek hipotetski. Klik ili mišem iznad. #ChemHaiku

Nastavak

[] 14. siječnja 2022.

Your World of Text

Stranica vaš svijet teksta (Your World of Text) otkriva veliku ploču za pisanje teksta po kojoj svi mogu pisati, šarati, mogu mijenjati i brisati po želji. Po ploči se šećemo s mišjim povuci-i-potegni, a pišemo tako da na željenom mjestu kliknemo i - počnemo pisati.

Samo mi nemojte tamo ostavljati poruke; neću ih nikad pronaći. :)

Nastavak

[] 12. siječnja 2022.

PUBG is free

Od danas, 12. siječnja '22. godine, PUBG: Battlegrounds je besplatna igra, bar početna varijanta. Igra koja je kao i Fortnite vrlo zaslužna za popularnost Battle Royale žanra sad će biti mnogo pristupačnija. Ali tek sutra, sad je vjerojatno još gužva. :)

Dodatak, za svaki slučaj: besplatna igra ne znači da je baš SVE besplatno. Može se igrati za nula novaca, ali ima i ponečeg za kupiti. Ako pak ste kupili igru prije dobit ćete automatsku nadogradnju računa na BG plus. I pripazite na cheatere.

Nastavak

[] 9. siječnja 2022.

Jelly Mario

Jelly Mario je vrlo neigriva varijanta globalno poznate igre Super Mario Bros. Krećete se s kursorskim tipkama, a ako zapnete pritisnite razmaknicu. Nama je nekako uspjelo doći na drugu razinu (svijet), ali onda smo morali odustati.

Nastavak

[] 6. siječnja 2022.

WikiRoulette

WikiRoulette prikazuje slučajnu stranicu s Wikipedije u jednostavnom te preglednom sučelju. Pritisnite tipku za desno za novu slučajnu stranicu, a tipku za lijevo za prethodne. Stani malo, nema li već sama Wikipedija nešto slično? Ima, čak i tipkovničku kraticu: ALT + SHIFT + X.

btw Modern for Wikipedia je browser ekstenzija (za Chrome, Edge i Firefox) koja redizajnira (modernizira) izgled Wikipedije. Mi probali i dopalo nam se.

Nastavak

1 2 ››