Skip to the main content

Arhiv za 03 mjesec 2022. godine

[] 31. ožujka 2022.

Pianos for Travelers

Zateknete li se negdje, ne nužno daleko, te osjetite želju za sviranjem klavira, sjetite se web adrese pianos.pub: sajt Klaviri za putnike (Pianos for Travelers) nalazi lokacije javno postavljenih klavira. U vrijeme pisanja ovih redova broji preko 8 tisuća klavira u 117 država.

Nastavak

[] 28. ožujka 2022.

Open Golf

Probajte Open Golf, 3D mini golf na webu. Za nula novaca, 20 staza, jednostavna kontrola, lijeva tipka na mišu. Pojedine staze su dosta teške, pa pripazite da vam ne izlete ružne riječi. Brzo se dođe do zadnje. O-će-mo još! :) C. Autor: mgerdes

Nastavak

[] 24. ožujka 2022.

Modern PHP

Moderan PHP naslov je sažetog pregleda novih te poboljšanih stvari u PHP-u, inačicama 7 i 8; idealno štivo za, primjerice, nekog tko nije pratio što je pristiglo ili se promijenilo u tom programskom jeziku u zadnjih nekoliko godina. S primjerima koda, naravno.

Nastavak

[] 22. ožujka 2022.

Animated 3D clock

Ovaj animiran 3D sat ne pokazuje vrijeme baš jasno, ali zato efektno izgleda, posebno na velikom ekranu. Osim JavaScripta koristi se canvas i WebGL. Sad znam što ću staviti ako nabavim još jedan monitor. Autor: saharan

Nastavak

[] 20. ožujka 2022.

Social Media Colors

Na stranici nazvanoj Boje društvenih mreža (Social Media Colors) prikupljene su te pregledno nanizane osnovne boje popularnih društvenih mreža koje možete prekopirati u RGB ili heksadecimalnom obliku jednostavnim klikom miša.

Nastavak

The State of JavaScript 2021

Anualno istraživanje o stanju JavaScripta za 2021. godinu zbog situacije ponešto kasni. Ovaj put je sudjelovalo 16,085 ispitanika. Prolistajte rezultate istraživanja: nije samo mnogo teksta već dominiraju lijepi te interaktivni grafovi.

Nastavak

[] 16. ožujka 2022.

Tower Blocks

U jednostavnoj web igri Kula od blokova (Tower Blocks, u lošem pr. a.) potrebno je nanizati što veći broj blokova jedan na drugi i tako sazidati što veću kulu. Kontrole: samo lijeva tipka na mišu. Naš rekord je 21. CodePen

Nastavak

[] 14. ožujka 2022.

Pi Day 2022

14. 3. svake pa tako i ove godine je Dan broja Pi (3.14...). Na današnji dan rođen je Albert Einstein (1879. godine), a umro Stephen Hawking (2018. godine). Znate li bar 10 decimala broja Pi napamet? Ne: što čekate. Da: a dvadeset?

Nastavak

[] 11. ožujka 2022.

Cameron's world

Cameronov svijet (Cameron's World) je kolaž teksta, slika i animiranih GIF-ova iskopanih iz arhiva nekadašnjih Geocities stranica. Yahoo! Geocities je bio besplatni web hosting servis na kojem su rađene razne osobne i neosobne stranice u razdoblju od 1994. do 2009. godine. Mig (hint): na razne stvari možete kliknuti. I uključite zvuk.

Nastavak

[] 10. ožujka 2022.

Shhh noise

Ššš šum (shhh Noise) je jedan od onih sajtova koji omogućavaju kombiniranje zvukova prirode, ureda i slično u pozadinsku mješavinu za rad i opuštanje. Na raspolaganju je samo šest različitih zvukova, ali i to je dovoljno za dobar miks. Odabranu kreaciju možete sačuvati kao TinyURL poveznicu. Autor je napisao opise za sve kombinacije (!).

Nastavak

1 2 ››