Skip to the main content

Arhiv za 04 mjesec 2022. godine

[] Subota, 30. travnja

Password Generator

Web generator lozinki kreirat će nizove znakova, brojeva i simbola za razne potrebe. Klikom na Opcije (Options) možete promijeniti početnu dužinu lozinke od 16 znakova, kao i neke druge postavke (slova, brojevi, simboli, isključeni znakovi).

Čestitamo 1. svibnja, Praznik rada.

Nastavak

[] Petak, 29. travnja

Versions of .NET

Zanima li vas koja je zadnja verzija .NET-a? Posjetite stranicu .NET verzije (Versions of .NET) i saznajte koje su najnovije inačice .NET Core (6 je LTS), .NET frameworka (zadnja je 4.8) i Mono-a. Izvorni kod na GitHubu. Idemo programirati! :)

Nastavak

[] Četvrtak, 28. travnja

Guidebook

Sajt Guidebook je posvećen očuvanju te izlaganju grafičkih korisničkih sučelja; sadrži slike ekrana, ikone, zvukove, uvodne ekrane, članke, vodiče i slično. Ima slike i materijale s Amiga OS-a, BeOS-a, OS/2, Newtona, Symbian OS-a, TOS-a itd.

Nastavak

[] Srijeda, 27. travnja

Blank page, web text editor

Na web adresi blank.page krije se online tekstualni editor Prazna stranica (Blank page). Jednostavan, za kreativno pisanje uz što manje odvlačenja pažnje. Pritisnite CTRL + S za preuzimanje napisanog. Tamni način i provjera pravopisa uključeni. Pomaknite miša u gornje i donji desni kut za opcije. Odoh napisati roman... :)

Nastavak

[] Utorak, 26. travnja

State of Java Ecosystem 2022

Evo kratkog te brzog uvida u stanja Java ekosustava u 2002. godini, prema podacima koje je prikupila kompanija New Relic. Java 17, Java 11, Java 14, najpopularnije JDK distribucije, kontejneri i GC.

Nastavak

[] Ponedjeljak, 25. travnja

Stacks

"Što ga više imaš, sve je teže" kaže ova igra(čka) u kojoj pritišćeš crvenu tipku, a odozgo padaju snopovi novčanica. Kako ih je sve više, sve je teže doći do tipke pa ih treba razgrnuti... Igra je napravljena za jedan Ludum Dare (brzinska natjecanja u izradi igara).

Osim weba, postoji varijanta igre za PC, Mac, Linux i Android.

Nastavak

[] Nedjelja, 24. travnja

Can I include?

Web alat Can include odgovara na pitanja smije li element X ići unutar elementa Y pri čemu su elementi HTML oznake (tagovi), a mjerodavnost HTML standard. Primjerice, SPAN može biti unutar DIV-a, ali ne i obratno.

Uz postojeće Can I use te Can I email, vrlo koristan "Može li..." alat.

Nastavak

[] Subota, 23. travnja

No sleep

Stranica nosleep.page (ili "Nema spavanja", u sl. pr. a.) trebala bi spriječiti da računalo ili uređaj na kojem je otvorena ugasi (isključi) ekran nakon određenog vremena neaktivnosti (ovisno o postavkama). Samo je treba ostaviti otvorenom u aktivnoj kartici (tabu).

Nastavak

[] Petak, 22. travnja

Earth Day 2020

Danas je 22. travnja 2022. - Dan planeta Zemlje (Earth Day 2022). Trideseti službeni put po redu. Ovogodišnja tema je: Investirajmo u naš planet. Ako pak se pitate kako pojedinac može uložiti - ovdje se nalazi više od pedeset prijedloga.

Nastavak

[] Četvrtak, 21. travnja

50 years of C

Tko bi rekao da je programski jezik C star 50 godina već? Pojavio se je prije pola stoljeća, 1972. godine. (C++ je došao 13 godina kasnije, 1985. godine.) Link vodi na Reddit raspravu u svezi glede. Sretan rođendan, C!

Nastavak

1 2 ››