Skip to the main content

Arhiv za 04 mjesec 2022. godine

[] 30. travnja 2022.

Password Generator

Web generator lozinki kreirat će nizove znakova, brojeva i simbola za razne potrebe. Klikom na Opcije (Options) možete promijeniti početnu dužinu lozinke od 16 znakova, kao i neke druge postavke (slova, brojevi, simboli, isključeni znakovi).

Čestitamo 1. svibnja, Praznik rada.

Nastavak

[] 29. travnja 2022.

Versions of .NET

Zanima li vas koja je zadnja verzija .NET-a? Posjetite stranicu .NET verzije (Versions of .NET) i saznajte koje su najnovije inačice .NET Core (6 je LTS), .NET frameworka (zadnja je 4.8) i Mono-a. Izvorni kod na GitHubu. Idemo programirati! :)

Nastavak

[] 28. travnja 2022.

Guidebook

Sajt Guidebook je posvećen očuvanju te izlaganju grafičkih korisničkih sučelja; sadrži slike ekrana, ikone, zvukove, uvodne ekrane, članke, vodiče i slično. Ima slike i materijale s Amiga OS-a, BeOS-a, OS/2, Newtona, Symbian OS-a, TOS-a itd.

Nastavak

[] 27. travnja 2022.

Blank page, web text editor

Na web adresi blank.page krije se online tekstualni editor Prazna stranica (Blank page). Jednostavan, za kreativno pisanje uz što manje odvlačenja pažnje. Pritisnite CTRL + S za preuzimanje napisanog. Tamni način i provjera pravopisa uključeni. Pomaknite miša u gornje i donji desni kut za opcije. Odoh napisati roman... :)

Nastavak

[] 26. travnja 2022.

State of Java Ecosystem 2022

Evo kratkog te brzog uvida u stanja Java ekosustava u 2002. godini, prema podacima koje je prikupila kompanija New Relic. Java 17, Java 11, Java 14, najpopularnije JDK distribucije, kontejneri i GC.

Nastavak

[] 25. travnja 2022.

Stacks

"Što ga više imaš, sve je teže" kaže ova igra(čka) u kojoj pritišćeš crvenu tipku, a odozgo padaju snopovi novčanica. Kako ih je sve više, sve je teže doći do tipke pa ih treba razgrnuti... Igra je napravljena za jedan Ludum Dare (brzinska natjecanja u izradi igara).

Osim weba, postoji varijanta igre za PC, Mac, Linux i Android.

Nastavak

[] 24. travnja 2022.

Can I include?

Web alat Can include odgovara na pitanja smije li element X ići unutar elementa Y pri čemu su elementi HTML oznake (tagovi), a mjerodavnost HTML standard. Primjerice, SPAN može biti unutar DIV-a, ali ne i obratno.

Uz postojeće Can I use te Can I email, vrlo koristan "Može li..." alat.

Nastavak

[] 23. travnja 2022.

No sleep

Stranica nosleep.page (ili "Nema spavanja", u sl. pr. a.) trebala bi spriječiti da računalo ili uređaj na kojem je otvorena ugasi (isključi) ekran nakon određenog vremena neaktivnosti (ovisno o postavkama). Samo je treba ostaviti otvorenom u aktivnoj kartici (tabu).

Nastavak

[] 22. travnja 2022.

Earth Day 2020

Danas je 22. travnja 2022. - Dan planeta Zemlje (Earth Day 2022). Trideseti službeni put po redu. Ovogodišnja tema je: Investirajmo u naš planet. Ako pak se pitate kako pojedinac može uložiti - ovdje se nalazi više od pedeset prijedloga.

Nastavak

[] 21. travnja 2022.

50 years of C

Tko bi rekao da je programski jezik C star 50 godina već? Pojavio se je prije pola stoljeća, 1972. godine. (C++ je došao 13 godina kasnije, 1985. godine.) Link vodi na Reddit raspravu u svezi glede. Sretan rođendan, C!

Nastavak

1 2 ››