Skip to the main content

Arhiv za 05 mjesec 2022. godine

[] Utorak, 31. svibnja

World's Longest Website

Web stranica nazvana "Najduži sajt na svijetu" (World's Longest Website) povećava se sa svakim novim posjetiteljem - na vrhu zapisuje trenutni datum i vrijeme te državu iz koje joj se pristupilo. Podaci stariji od nekoliko dana zamijenjeni su zbog bržeg učitavanja.

Nastavak

[] Ponedjeljak, 30. svibnja

Solar System Scale Model

Model Sunčevog sustava, u razmjeru. Stranica je vrlo široka - uhvatite klizač na horizontalnoj pomičnoj traci (scrollbar). Krećemo od Sunca prema Merkuru, pa Veneri itd. Zadnji je Pluton, koji više nije planet, ali tako nalaže tradicija. :) Bez JavaScripta.

Nastavak

[] Nedjelja, 29. svibnja

Fidget Spinner

Fidget Spinner igračke više nisu toliko popularne, ali moramo spomenuti web varijantu na koju smo nedavno naišli. Broji okretaje i rekordni RPM (broj okretaja u minuti) te nudi nekoliko različitih izgleda koji se "otključavaju" nakon određenog broja okretaja. Uključite zvuk.

Nastavak

[] Subota, 28. svibnja

Egg Timer

Egg Timer je jednostavan web brojač koji će odbrojavati od zadane količine vremena do nule i na kraju zasvirati alarm i/ili izbaciti poruku. Postavite ga na potreban vremenski period i kliknite na start. Kad je pokrenut nudi dodatne opcije.

Nastavak

[] Petak, 27. svibnja

Free BioShock collection

BioShock, poznata serija retrofuturističkih igara iz prvog lica, besplatna je u Epic Games dućanu još nepunih šest dana - do 2. lipnja navečer.

BioShock komplet uključuje sva tri naslova (BioShock, BioShock 2 i BioShock Infinite) s time da prve dvije dolaze u poboljšanoj (remastered) varijanti, ekspanzije (DLC-ovi) BioShock 2: Minerva's Den i BioShock Infinite: Burial at Sea te audio komentare i još neke dodatke.

Potrebno je imati Epicov korisnički račun koji se, ako ga slučajno nemate, može otvoriti za par minuta (besplatan je). Komplet inače košta 60€ tako da je ovo prilika koja se ne propušta.

Nastavak

[] Četvrtak, 26. svibnja

Guess the color

U ovoj igri treba pogoditi boje koje su zadane u heksadecimalnom obliku (#123456) klikom na točan od standardno pet ponuđenih odgovora. Ako je igra preteška ili previše laka možete promijeniti njihov broj (difficulty). Samo bez pretjerivanja! :)

Nastavak

[] Srijeda, 25. svibnja

This page does not exist

Stranica Ova klupa ne postoji (This Bench Does Not Exist) prikazuje klupe koje ne postoje u stvarnosti već se softverski generiraju, na temelju 25,000 fotografija klupa s natpisima. Samo osvježite stranicu za sljedeću sliku.

Nastavak

[] Utorak, 24. svibnja

Adversarial Minesweeper

Nemogući Minesweeper (Adversarial Minesweeper) je vrlo teška varijanta poznate igre Minesweeper. ("Minolovac" je dobar prijevod.) Teška je zbog... Ma najbolje da otkrijete sami. Probajte zaigrati, samo bez ljutnje! :)

Nastavak

[] Ponedjeljak, 23. svibnja

Animirana CSS podmornica napravljena je bez JavaScripta i slika. Čisti CSS (SCSS) i malo HTML-a. Simpatična animacija koja ima pregledan kod. Nedostaje jedino poneka riba. Autor: Alberto Jerez, CodePen

Nastavak

[] Nedjelja, 22. svibnja

Hello, world

"Hello, world" je obično jedan od prvih programa koji napišemo kad učimo novi programski jezik. Ovaj repozitorij čuva zbirku takvih programa u raznim programskim jezicima. "Hello World" u 930 jezika, koliko ih ima u trenutku pisanja ovog zapisa. Novi prilozi su poželjni - ovdje je popis jezika koji nedostaju.

Nastavak

1 2 3 ››