Skip to the main content

Arhiv za 06 mjesec 2022. godine

itty.bitty sites

Itty bitty web stranice su zapisane u samom URL-u te stoga ne ovise o web poslužitelju i lako se kopiraju te dijele. Izvorni kod je na GitHubu, dobri primjeri su About i Kako stvar radi. Wiki za dodatno. Moguće su i aplikacije, npr. Kalkulator.

Nastavak

[] 29. lipnja 2022.

Mergetin game

Mergetin je web igra koja je nešto između igara Bejeweled, Tetris i 2048. Potrebno je spajati tri ili više istih brojeva u redove i stupce i tako otvarati prostor za nove brojeve. I izdržati čim duže. Na početku igre idu upute nakon čega sve treba biti jasno.

Nastavak

[] 28. lipnja 2022.

Stack Overflow 2022 Developer Survey

Rezultati istraživanja Stack Overflowa za 2022. godinu kažu da je najpopularniji programski jezik i dalje JavaScript, najpopularnija baza MySQL, najpopularnija platforma u oblaku AWS, najpopularniji IDE Visual Studio Code i tako dalje. U istraživanju je sudjelovalo više od 73 tisuće programera iz 180 država. Prolistajte rezultate.

Nastavak

[] 27. lipnja 2022.

Complementary Color Picker

Alat za biranje komplementarnih boja, odabir zadane boje klikom ili upisom heksadecimalne vrijednosti, kotač s bojama te kratko objašnjenje kao podsjetnik. Staviti u ladicu na kojoj piše "korisni web alati".

Nastavak

[] 25. lipnja 2022.

Radio Garden

Interaktivna karta svijeta s točkicama koje predstavljaju jednu ili više radio postaja. Kad prvi put dođete na stranice Radio Gardena trebala bi zasvirati vama najbliža postaja. Otvorite lijevi meni za dodatne opcije, tražilicu, favorite itd.

Tip: klik na lokot dolje desno ako želite ostati na jednoj postaju, a lutati po karti.

Nastavak

[] 24. lipnja 2022.

Check Short URL

Web alat CheckShortURL će provjeriti web adresu skraćenu pomoću nekog servisa za skraćivanje URL-ova (tinyurl.com, t.co, youtu.be itd.), prikazati originalnu (dužu) adresu te ispisati još neke korisne informacije i poveznice.

Prethodno: Unshort.link i GetLinkInfo.

Nastavak

QR Code Generator

Još jedan dobar generator QR koda koji radi u vašem web pregledniku te pretvara upisani niz znakova uključujući i web adrese u sličice veličine 170 x 170 točaka koje su spremne za skeniranje. Koristi se qrserver.com API.

Nastavak

[] 20. lipnja 2022.

CIDR Visualizer

CIDR je sustav bilježenja blokova IP adresa koji se koristi u mrežnim postavkama. Ovaj web alat omogućava CIDR vizualizaciju: za uneseni opseg prikazuje binarnu varijantu, netmask, prvu i zadnju IP adresu te koliko ih je. Izvorni kod na GitHubu.

Nastavak

[] 19. lipnja 2022.

Pure CSS mobile phone

Fotorealistična slika mobilnog ureađaja napravljena pomoću CSS-a. (HTML se, naravno, podrazumijeva). Bez ijedne linije JavaScripta. CSS se generira iz Stylusa koji ima nešto drugačiju sintaksu. Probajte mijenjati kod. CodePen

Nastavak

[] 18. lipnja 2022.

Dodge This

Evo jedne malo teže web igre. Dodge This (Izbjegni ovo) je minimalistička mozgalica u kojoj je potrebno jednim potezom uništiti sve mete. Igra za sad ima nekih 50 razina. Igra se pomoću miša: klik na zadani krug i povucite u željenom smjeru. Samo bez uzrujavanja!

Nastavak

1 2 3 ››