Skip to the main content

Arhiv za 07 mjesec 2022. godine

Java 7

S današnjim datumom (31.7.2022. godine) prestaje službena produžena podrška za Javu 7 koja je izašla prije više od 10 godina, u srpnju 2011. godine. Korisnici bi trebali prijeći na neku od novijih verzija Jave, po mogućnosti na jednu od LTS varijanti (8, 11, 17).

Nastavak

[] 30. srpnja 2022.

Notable people

Na interaktivnoj karti svijeta s poznatim imenima prikazuje mjesta rođenja poznatih ljudi; maksimalno jedna osoba (s najvećim rangom) na svakoj lokaciji. Korištena poznatih ljudi (3500 god. pr. n. e. - 2018. god. n. e.). U meniju gore lijevo možete odabrati kategoriju: kultura, otkrića i znanost, vodstvo te igre i sport.

Nastavak

[] 27. srpnja 2022.

Web 2 PDF

Online alat Web 2 PDF konvertira web stranice u PDF datoteke. Upišite adresu stranice i sačekajte da se pojavi gumb za preuzimanje. Klik na šaraf za neke dodatne opcije. Ako npr. želite sačuvati izgled vaše web stranice kakav je u određenom trenutku...

Nastavak

[] 26. srpnja 2022.

I Miss The Office

Još jedan generator zvukova iz ureda koji proizvodi buku štampača, škripu vrata, zvonjavu telefona, razgovor kolega i druge zvukove radne okoline. Ovdje možete klikom po raznim elementima uključivati i isključivati pojedine zvukove, a dolje mijenjati broj kolega.

Nastavak

[] 24. srpnja 2022.

Emojipedia

Emojipedia, emoji enciklopedija ili rječnik emojija, daje značenja i opise tih šarenih sličica kojih je iz godine u godinu sve više. Emoji i Unicode verzije, platforme, vijesti, emojiji koji dolaze... Kod pretraživanja možete tražiti po imenu, kategoriji i platformi. Hoće zatrebati.

Nastavak

[] 21. srpnja 2022.

Arena5 web game

Arena5 je arkadna pucačka igra u web varijanti. Ima jednostavan prikaz, ali je zabavna. Cilj je razbiti što više likova koji napadaju, naravno. Tipke za upravljanje rakete su WASD ili strelice, a nišanjenje i pucanje su na mišu. Oprez: možda ćete opet morati smanjiti jačinu zvuka.

Nastavak

[] 20. srpnja 2022.

Fractal tree

Ovo fraktalno stablo (Fractal tree) ima mnogo različitih kombinacija: probajte sporo micati miša po raznim mjestima na ekranu. Uključite fullscreen (tipka F11) za bolji efekt. Cijeli kod stranice (CTRL + U) nema ni 100 linija ukupno. Impresivan uradak.

Nastavak

[] 19. srpnja 2022.

Hyper Jump

U web igri Hiper skok (Hyper Jump) potrebno je skupljati žute kugle, a izbjegavati sve ostalo. Treba izdržati čim duže. Naš rekord je 25 bodova. Tipke sa strelicama za kretanje, razmaknica za skok, P za pauzu. Samo bez ljutnje! :)

Nastavak

[] 18. srpnja 2022.

Color Morph

Web alat Color Morph generira slike s gradijentima boja - finim prijelazima između više boja. Odaberite broj slojeva i boju pozadine i pritisnite razmaknicu za novu sliku. Rezultat možete spremiti kao SVG ili CSS.

Nastavak

[] 17. srpnja 2022.

Text faces

Lica nacrtana pomoću teksta ili tekstualna lica (Text faces) fino nanizana na jednoj stranici te spremna za kopiranje (jednostavnim klikom) na odredište. Naravno, uvelike pomaže ako su tamo gdje se kopira softver te odgovarajući font podržani.

Nastavak

1 2 3 ››