Skip to the main content

Arhiv za 08 mjesec 2022. godine

90's cursor effects

Efekti kursora iz devedesetih godina prošlog stoljeća (90's Cursor Effects) prilagođeni su za moderne web preglednike i mogu se, ako želite, jednostavno uključiti u vaše web stranice. Ukupno ih je deset i mogu se isprobati ovdje (pomicanjem miša iznad okvira).

Nastavak

[] 30. VIII. 2022.

1000 seconds

Možete li tipku na mišu držati pritisnutom 1000 sekundi? Probajte to učiniti na internetskoj stranici 1000 seconds. Na kraju ćete dobiti rezultat koji možete podijeliti na Facebooku ili Twitteru ili preko e-maila.

Nastavak

[] 24. VIII. 2022.

Odmor 2022

Uzeli smo kratki jednotjedni odmor. :) Vraćamo se u utorak.

DOPUNA: uskoro nastavljamo u revijalnom tonu...

[] 23. VIII. 2022.

The Colour Clock

Za razliku od heksadecimalnog sata koji ide od #000000 do #235959 pa je boja (pozadine) uvijek tamna, Sat u boji (The Colour Clock) ima boje distribuirane preko cijelog dana te ih stoga prikazuje više. Kliknite na button "#" da biste vidjeli trenutnu heksadecimalnu vrijednost.

Nastavak

[] 21. VIII. 2022.

Hex clock

Ovaj heksadecimalni sat ne prikazuje točno vrijeme u heksadecimalnom brojevnom sustavu nego kao HTML #HHMMSS vrijednost gdje su HH, MM i SS sati, minute i sekunde, a #HHMMSS boja pozadine koja se svake sekunde mijenja (od #000000 do #235959).

Nastavak

[] 20. VIII. 2022.

Chess mini games

Šahovske glavolomke odnosno mini-igre koje se igraju pomoću šahovskih figura i ploče. Ukupno osam igara različitog stupnja težine. Tri igre su uvijek iste, a ostale imaju različite početne pozicije (kad se ponovo pokrenu). Nas je posebno zarazila igra Venom.

Nastavak

[] 18. VIII. 2022.

NumPad

NumPad je hibrid editora i kalkulatora; web uređivač teksta koji prepoznaje i računa matematičke i ine izraze. Osim osnovnih operacija prepoznaje mjerne jedinice, kratice, kvadratne i kubične korijene, logaritamske funkcije itd. Dokumente sprema kao URL adrese. Za detalje pročitajte kratke upute koje su napisane u samom NumPadu. Autor: Tony Onodi

Nastavak

[] 15. VIII. 2022.

Black screen website

Na adresi blackscreen.website nalazi se crna web stranica koja služi za lakše uočavanje prašine ili za zamračivanje (više) monitora. Pritisnite F ili kliknite na veliki gumb za prijelaz u prikaz preko cijelog zaslona i natrag.

Nastavak

[] 14. VIII. 2022.

Private Tools

Razni alati za privatnost i sigurnost na internetu na jednom mjestu. Web preglednici, dodaci za njih, upravljanje lozinkama, 2FA autentifikacija, enkripcija datoteka, dijeljenje i sinkronizacija itd. Puno toga na jednom mjestu. Vrlo korisno, poželjno odmah pohraniti.

Nastavak

[] 10. VIII. 2022.

Privacy Guides

Online aktivnost danas nadgledaju mnoge zainteresirane strane. Privacy Guides (Vodilči za privatnost) je vrlo dobro koncipiran neprofitni, društveno motivirani sajt koji pruža informacije o zaštiti i privatnosti vaših podataka.

Nastavak

1 2 ››